Skip Navigation Links

HATSU Yatırımları ve Teknolojisiyle SUTEK’te Yerini Aldı

HATSU, 28 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında Ankara’da bu yıl ilki düzenlenen Su ve Su Teknolojileri Fuarı’nda(SUTEK) açtığı stantla yerini aldı.

HATSU Yatırımları ve Teknolojisiyle SUTEK’te Yerini Aldı

Gündem   A+a-

 Ankara-Anfa Altınpark Fuar Alanı’nda düzenlenen ulusal ve uluslararası katılımcıların yer aldığı organizasyonda HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali, Etüt ve Plan Daire Başkanı Hüsna Karayazgan, HATSU Özel Kalem Müdürü Metin Savaş, şube müdürleri ve uzman personeli hazır bulundu.
 
HATSU’nun yanı sıra MUSKİ(Muğla), SASKİ(Sakarya) İSKİ(İstanbul), ASKİ(Adana), MASKİ(Malatya), İSU(Kocaeli), DESKİ(Denizli) ve Devlet Su İşleri’nin(DSİ) hazır bulunduğu fuarda, su kaynaklarının sürdürülebilir şekilde kullanılması, su tasarrufunun sağlanması ve atıksuların arıtımı ile geri dönüşümleri sergilendi.  
 
HATSU açtığı stant ile içmesuyu temini, içmesuyu hattı çalışmaları ve atıksu arıtma tesislerinde kullandığını teknolojileri hazırladığı videolu slaytlarla sergiledi.   
 
Ayrıca HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali, ülke genelinden katılan su idarelerinin stantlarını ziyaret ederek, diğer su idarelerinin kullandığı teknolojik sistemler hakkında fikir alışverişinde bulundu.
 
Düzenlenen fuar sırasında bir radyo kuruluşuna açıklamalarda bulunan Genel Müdür Çaparali, Hatay genelinde kanalizasyon, içmesuyu, yağmursuyu ve arıtma tesisi gibi alanlarda önemli çalışmalar yaptıklarını aktaran, “Temiz Çevre ve Sağlıklı Yaşam” anlayışıyla İskenderun(Denizciler), Dörtyol, Erzin, Antakya(Serinyol), Samandağ, Reyhanlı, Kırıkhan’da arıtma tesisi yaptıklarını ayrıca dünyanın 5., Avrupa’nın 2. ve Türkiye’nin ise ilk en büyük Membran Biyoreaktör teknolojili Küçükdalyan-Narlıca arıtma tesisini inşa ettiklerini ve yüzde 60’ının tamamlandığını ifade etti. 
 
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş öncülüğünde bu hizmetleri Hatay’a yapmaktan onur duyduklarını belirten Çaparali, Hatay’ın en büyük altyapı projesi olup Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı’ndan(JICA) alınan finansmanla yapılan Antakya-Defne İçmesuyu çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek, proje ile Antakya ve Defne’yi paslı, kireçli borulardan kurtarıp daha temiz bir içmesuyu iletimi için çalıştıklarını kaydetti.
 
Erzin, Altınözü, Belen, Yayladağı, Hassa ve Samandağ ilçelerinde yapılan içmesuyu çalışmalarına da değinen Çaparali, tüm canlılar için önemli olan sağlık, doğa ve çevreyi daha temiz tutma ve daha da koruma amacıyla içmesuyundan yağmursuyuna, kanalizasyondan arıtma tesisine kadar önemli çalışmalar yaptıklarını kaydetti.    
  
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet