Skip Navigation Links

Samandağ’da Girişimcilik Eğitimi Başladı

Hatay İşkur il müdürlüğü tarafından düzenlenen girişimcilik eğitimlerine Samandağ’da start verildi.

Samandağ’da Girişimcilik Eğitimi Başladı

Yerel   A+a-

 Samandağ Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen eğitimlerde 50 genç girişimci adayı kursa katılım gösterdi. 2 gurupta verilen eğitimlerin 4 gün süreceği belirtildi. 
 Eğitimler, Samandağ Belediyesi hizmet binasında bulunan toplantı salonunda ve Atatürk Mahallesi çok amaçlı toplantı salonunda verilmeye başlandı. 
Kursiyerlere, verilecek hibenin miktarı, doğru kullanımı ve hangi şartlarda bu hibeden yararlanabilecekleri konusunda eğitim veriliyor.
Samandağ Belediyesi yetkilileri tarafından yapılan açıklamada; “Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir öncülüğünde yapılan eğitimlerde bugüne kadar yaklaşık 1.000 kişi eğitimlerini başarıyla tamamlayarak KOSGEB hibe ve desteklerinden yararlanmaya hak kazandı. Hatay İşkur İl Müdürlüğü tarafından verilen eğitimler ve girişimcilere verilen destek için Hatay İşkur İl Müdürlüğüne teşekkür ederiz” ifadeleri kullanıldı. 
Samandağ’da  girişimcilik eğitimi alan kişi sayısı ise 1000 kişinin  üzerinde. Açılan bu iş yerlerinin ayakta kalması, katma değerli ürünler üreterek istihdamı arttırması bizim için çok değerli.
KOSGEB Girişimcilik Desteği Nedir?
KOSGEB tarafından her yıl belirlenen limitler dahilinde girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulabilmesi adına kullandırılan desteğe KOSGEB girişimci kredisi adı verilmektedir. Bu programdan kredi desteği almak isteyenlerin Küçük ve Orta Ölçekli İşletme, işletici kuruluş ya da girişimci olma zorunluluğu bulunmaktadır.
KOSGEB Girişimcilik Eğitimi Nedir?
KOSGEB tarafından her yıl verilen hibe kredi ya da faizsiz kredi desteğinden yararlanmak isteyen kişilerin mutlaka KOSGEB girişimcilik sertifikası sahibi olmaları gerekmektedir. Bu sertifika ise en az 32 saatten oluşan ve tamamen ücretsiz olarak verilen kursu bitiren adaylara verilir. Bu kursların en büyük özelliği kursu başarı ile tamamlayan ve kurs sonunda projesi beğenilerek yatırıma uygun bulunan adaylara KOSGEB 50 bin lira hibe kredi desteğinin verilmesidir. Daha fazla desteğe ihtiyaç duyan kişiler için ise faizsiz kredi desteği paketi ile 100 bin lira kredi desteği verilmektedir.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet