Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Hassa'da Pamuk Hasadı

Hatay'ın Hassa ilçesinde, Hassa Kaymakamı Yusuf Turan'ın katılımıyla pamuk hasadı etkinliği gerçekleştirildi.

Hassa'da Pamuk Hasadı

Yerel   A+a-

 
İlçeye bağlı Mazmanlı Mahallesi'nde bir pamuk tarlasında yapılan etkinlikte ilçe protokolüyle çok sayıda üretici bir araya geldi.

Kaymakam Turan, yaptığı açıklamada, ilçede yaklaşık 30-40 yıldır pamuk üretimi yapıldığını söyledi.

İlçe genelinde yaklaşık 6 bin 300 dekarlık alanda pamuk üretimi yapıldığını ifade eden Turan, şöyle konuştu: 

"Geçtiğimiz ay üzüm üreticilemizle bir araya gelerek üzüm hasadı gerçekleştirmiştik. Bu ay da pamuk üreticilermizle bir araya geldik. İlçemizde bu yıl yaklaşık 3 bin 500 ton ürün bekliyoruz. Geçtiğimiz yıllara göre daha iyi ürünler almayı bekliyoruz. Pamuk hasadının tüm üreticilerimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum."

Türkiye'nin en bereketli topraklarından bir tanesinin hatay/" title="Hatay Haberleri" style="box-sizing: border-box; line-height: 23.8px; text-decoration-line: none; font-size: 17px; margin: 15px 0px 0px; color: rgb(51, 51, 51) !important; cursor: pointer !important;">Hatay'da bulunduğunu kaydeden Turan, sulama sorunu olmaması durumunda yıl içerisinde 3 ayrı ürün yetişebildiğini vurguladı.

Kaymakam Turan, hayatında ilk kez bir pamuk tarlasında bulunduğunu belirterek etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Pamuk üreticilerinden Celal Balı ise, pamuk üretiminin zahmetli ve meşakkatli bir iş olduğunu aktardı.

Etkinliğe, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Nuri Dilek, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Mehmet Şıhlar, Hassa Ziraat Odası Başkanı Mehmet Şahiner ve çiftçiler katıldı.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş