Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Terör Saldırısı Davasında Sona Doğru

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013'te 53 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırılarla ilgili 33 kişinin yargılandığı davada

Terör Saldırısı Davasında Sona Doğru

Gündem   A+a-

 
Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013'te 53 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırılarla ilgili 33 kişinin yargılandığı davada, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verildi.
 
Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar, taraf avukatları ve patlamada yakınlarını kaybeden aileler katıldı. Tutuklu sanıklarla bulundukları cezaevinden telekonferans sistemiyle bağlantı kuruldu. Bazı sanık avukatları mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı.
 
Davanın bir önceki duruşmasında esas hakkındaki mütalaasını veren cumhuriyet savcısı, 9 sanığın 53'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapsini isterken, 11 sanığın "örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" ve "suçluyu kayırmak" suçlarından 20'şer yıla, 2 sanığın "örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan 15'er yıla kadar mahkumiyetlerini istemişti.
 
Duruşmada, katılanlara, sanıklara ve avukatlarına, esas hakkındaki mütalaaya karşı söz verildi.
 
Sanık avukatları, soruşturmanın derinleştirilmesi ve asıl faillerin bulunmasına yönelik taleplerini dile getirerek müvekkillerinin beraatlerini talep etti.
 
Duruşmada, olayda hayatını kaybedenlerin yakınları, sanık avukatlarının savunmalarına tepki gösterdi.
 
Esas hakkındaki mütalaaya karşı son sözleri sorulan sanık Fikret Nazik, ilgisi olmayan bir davadan yargılandığını, ne yaptığını bilmediğini ileri sürerek beraatini istedi.
 
Sanık Mehmet Genç de olayla ilgisinin bulunmadığını, olaya karışan araçları kaçakçılık amacıyla aldığını iddia etti.
 
Sanıklardan Nasır Eskiocak ise olayda kullanıldığı iddia edilen araçlarla uyuşturucu kaçakçılığı yaptıklarını, araçların içinde uyuşturucu gönderdiklerini ileri sürerek, "Uyuşturucu çıkarılıp bomba eklenmiş olabilir. İddianameyi yazan eski savcı Özcan Şişman, bizim olaydan sorumlu olmadığımızı söylüyor. Olayın faillerinin kim olduğunu biliyordur, gelsin dinlensin. Olayla ilgili hiç bir şey yapadım, masumum." dedi. Yakalandıktan sonra ailesinin tehdit edilmesi nedeniyle suçu üstlendiğini öne süren sanık Eskiocak, "Bu nedenle ilk başta suçu üstüme aldım. Suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum." iddiasında bulundu.
 
Diğer sanıklar da olayla ilgilerinin bulunmadığını ileri sürerek, beraatlerine karar verilmesini istedi.
 
Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, bir kısım sanık avukatının mazeretlerinin kabulüne, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi.
 
Duruşmaya, 22 Kasım 2017'de devam edilecek.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş