Skip Navigation Links

Milletvekili Türkoğlu'nun MKÜ Ziyareti

Ak Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu Dörtyol Turunçgil Üreticileri Birliği Başkanı Hacı İbrahim Seçer ve Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Uzunil

Milletvekili Türkoğlu'nun MKÜ Ziyareti

Gündem   A+a-

 
Ak Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu Dörtyol Turunçgil Üreticileri Birliği Başkanı Hacı İbrahim Seçer ve Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Uzunile beraber MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya’yı Rektörlük makamında ziyaret ettiler.
 
Ziyaret sırasında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kılınç, Genel Sekreteri Doç. Dr. Erhan Yengil ile Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Celil Toplu, Prof. Dr. A. Erhan Özdemir ve Yrd. Doç. Dr. Müge U. Kamiloğlu hazır bulundular.
 
Ziyarette MKÜ'nün Turunçgiller ve Subtropik meyveler konusunda yaptığı çalışmalar ve Dörtyol’da bulunan Bahçe 70 olarak belirtilen alanda yürütülen ve tamamlanan projeler hakkında bilgiler paylaşıldı. Üniversitemiz öğretim üyeleri, bu alanda TÜBİTAK tarafından desteklenen “ Turunçgillerde Sektörel Gelişim ve İhracat Şansını Artıracak Çeşit ve Anaç” projesi, Narenciye Tanıtım Grubu tarafından desteklenen Turunçgil çeşit geliştirme projesine ait tesis edilmiş 23 yeni mandarin ve portakal çeşidini esas alan  “Yeni Turunçgil Çeşitlerinin Adaptasyon ve İntrodüksiyon”projesi ve yine Narenciye Tanıtım Grubu tarafından desteklenen “Portakal ve Mandarin Çeşitleri Geliştirme Projesi” başlıklı projelerin yürütüldüğünü belirttiler.
 
Öğretim Üyeleri , projelerden ısıtmalı- soğutmalı, tam otomatik modern fidan yetiştiriciliği için sera tesis edildiğini ve burada projeler kapsamında melezleme, mutasyon, seleksiyon gibi ıslah yöntemleri ile ileride çeşit adayı olabilecek, Ülke ve Bölge turunçgil sektörüne önemli katkılar sağlayacak materyaller yetiştirilmekte olduğunu ve bu materyallerle farklı lokasyonlarda adaptasyon parsellerinin kurulacağını ifade ettiler. Ayrıca, Dörtyol Turunçgil Üreticileri Birliğinin Dörtyol mandarinine coğrafi işaret alma çalışmalarının olduğu, bu konuda Üniversitemizin gerekli destekleri verebileceği sözlerine eklediler.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet