Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Bakan Tüfenkci: 'Hatay'da Büyükşehir Eksikliğini Gördük'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfencki, Hatay ziyareti kapsamında AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Bakan Tüfenkci: 'Hatay'da Büyükşehir Eksikliğini Gördük'

Gündem   A+a-

 
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfencki, Hatay ziyareti kapsamında AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.
 
Burada AK Parti İl Başkanı Ahmet Atıç ve İl Yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılanan Bakan Tüfenkci, partililerle selamlaşıp onlara yönelik bir konuşma yaptı.
 
Hatay'da Büyükşehir Eksikliğini Gördük
 
Önümüzdeki dönemde AK Parti'nin kongreleri olduğuna dikkat çeken Tüfenkci, bu kongrelerde göreve gelecek partililerin Hatay'da çok çalışıp tüm ilçe belediye başkanlıkları ve Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanması gerektiğini kaydetti.
Bakan Tüfenkci, Hatay'da AK Parti'li büyükşehir belediyesi olmamasının eksikliğini her noktada gördüğünü vurgulayarak, "Kongrelerimizde biz yenilenerek, tazelenerek, bayrak değişimi yaparak 2019'a hazırlanıyoruz. Gördüğümüz kadarıyla Hatay'da, büyükşehirin eksikliğini, oradaki AK Parti belediyeciliğinin ve vizyonunun eksikliğini hissediyoruz. Hizmetin hızlı ve etkin bir şekilde gelebilmesinin noksanlığını hissediyoruz. Sağ olsunlar, belediye başkanlarımız bu eksikliği hükümetimizin desteğiyle de gidermeye çalışıyorlar" dedi.
 
SINIR KAPILARININ İŞLER HALE GELMESİNİ İSTİYORUZ
Cilvegözü Sınır Kapısı'na giderek incelemelerde bulunacağını ve burada gördüklerini bir rapor haline getirip hükümete sunacağını açıklayan Tüfenkci, şöyle devam etti: "Biliyorsunuz biz gerek OSB'ler noktasında gerek Hatay'ın sınır kapılarının işler hale gelmesi noktasında bugün bunun için özel olarak geldik. Cilvegözü'ne gidip, yerinde tespitler yapıp, ondan sonra da hükümetimize raporlarımızı sunup, bakanlık olarak oralarda adımlar atmak istiyoruz. O kapıdaki, gümrüklerle ilgili kısıtlamaları ortadan kaldırmak istiyoruz. Bununla ilgili biliyoruz ki bu kapılardaki ticaretin gelişmesi, bu kapıların açık olması, kolaylaşması, iş ve işlemlerinin kolaylaştırılması esasında Hatay'daki esnafımızın, tüccarlarımızın işinin kolaylaşması demektir, dolayısıyla bu noktada da biz gereken adımları atmak istiyoruz."
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş