Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Hatay'da Mandalina Hasadı Başladı

Erkenci cins mandalinalar dalında 70-75 kuruştan satılıyor

Hatay'da Mandalina Hasadı Başladı

Ekonomi   A+a-

 Hatay'da mandalina hasadı başladı Erkenci cins mandalinalar dalında 70-75 kuruştan satılıyor Çiftçiler, kendilerinin ürünü çok ucuza sattıklarını ancak tüketicilerin kilosunu 2,5 liradan alabildiğine dikkat çekti.
 
Hatay'da mandalina hasadına başlandı.
 
hatay/" title="Hatay Haberleri" style="box-sizing: border-box; line-height: 23.8px; text-decoration-line: none; font-size: 17px; margin: 15px 0px 0px; color: rgb(51, 51, 51) !important; cursor: pointer !important;">Hatay'da mandalina hasadına başlandı. Dalında kilosu 75 kuruştan satılabilen ürün kilosu 2,5 liradan manav tezgahlarında yerini almaya başladı. 
Hatay'ın Dörtyol ilçesinde üretimi yapılan narenciye çeşidi olan erkenci cins Okitsu mandalina hasadına başlandı. Erkenci cins mandalinalar dalında 70-75 kuruştan satılıyor.
 
70 bin dekar alanda yaklaşık 500 bin ton narenciye üretimini gerçekleştiği belirtilen ilçede 5 bin dönüm alanda üretilmeye başlanan Okitsu cinsi erkenci mandalina dalından toplanmaya başladı. Hasadına başlanan ilk mandalinalar paketlenerek AnkaraİstanbulBursa gibi çeşitli illere pazarlandığı kaydedildi.
 
Üretici Tüccar Nedim Eser, "Yıllardır bu işi yapıyorum. Dalında kilosunu 70-75 kuruşa zor satabiliyoruz. Genellikle AnkaraİstanbulIspartaİzmirBurdurBalıkesir gibi iller olmak üzere her tarafa gönderiyoruz. Üretici olarak biz burada mandalinayı 70-75 kuruşa ucuza satıyoruz. Yerinde 2,5 liraya satılıyor. Buna da çok üzülüyoruz. Tüketiciler mandalinayı çok pahalıya yiyor ama biz üretici olarak bu ürünü çok ucuza satıyoruz" dedi.
29 yıldır narenciye bahçelerinde işçi çavuşluğu yaptığını söyleyen Ali Karakuş ise "Yılın 6-7 ayı narenciye bahçelerinde hasat işinde çalışıyoruz. Sabahleyin saat beşte geliyoruz akşam işimiz bitene kadar çalışıyoruz. Bize işveren insanlardan bahçe sahiplerinden Allah razı olsun. Onlar da kazanıyor biz de kazanıyoruz. Bu işten memnunuz" diye konuştu.
Suriyeli Hüseyin: "Burada çalışarak geçimimizi sağlıyoruz"
Narenciye bahçesinde ailesiyle birlikte çalışan Suriyeli Hüseyin Mıcık ise, "Biz Suriye'den geldik, burada Hatay Dörtyol-Erzin bölgesinde narenciye bahçelerinde çalışıyoruz. Sağ olsunlar burada Türkiye'de bize çok yardımcı oldular. Büyük başkan Recep Baba ve herkesten Allah razı olsun. Burada çok şükür geçimimizi sağlıyoruz" diye konuştu.
Narenciye bahçelerinden hasat edilen mandalinalar paketlendikten sonra kamyonlara yüklenerek uzun bir yolculuğun ardından tüketiciye ulaştırılıyor.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar