Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Hatay Devlet Hastaneleri Dijitalhastane Toplantısı Gerçekleştirildi

Sağlık Bakanlığı ile HIMSS Avrupa arasında imzalanan protokol kapsamında

Hatay Devlet Hastaneleri Dijitalhastane Toplantısı Gerçekleştirildi

Gündem   A+a-

 
Sağlık Bakanlığı ile HIMSS Avrupa arasında imzalanan protokol kapsamında; Hatay Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından; 19/09/2017 tarihinde Hatay Devlet Hastanesi Konferans Salonunda“ Dijital Hastane Çalışmaları “ Kapsamında HIMSS EMRAM Seviye 6 GAP (Fark) Analizi Toplantısı gerçekleştirildi.
 
Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi ve aynı zamanda HIMSS Türkiye Direktörü Yrd. Doç. Dr. İlker Köse’nin katılımıyla düzenlenen toplantıya; Genel Sekreteri Dr. Sebahattin YILMAZ, Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzm. Dr. Ali PEKMEZCİ,  Hastane Başhekimleri, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürleri, İdari ve Mali İşler Müdürleri ile Genel Sekreterliğimiz ve sağlık tesislerimizde görev yapan bilgi işlem personeli, kalite çalışanları, eczacı ve servis sorumlu hemşireleri katıldı.
 
Toplantı; HIMSS tarafından yetkilendirilmiş tek kurum olan Medipol Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. İlker Köse tarafından iki oturumda gerçekleştirildi.
 
Toplantıda; Sağlıkta Dönüşümün 2.Fazında, Dijital Hastane Modelinin bir an önce hayata geçirilmesi için çalışmalara hız verilmesi, Hasta güvenliği için Dijital Hastane çalışmalarının son derece önemli olduğu, HIMSS EMRAM modelinin teknolojinin hasta güvenliğine ve sağlık bakım kalitesinin artırılmasına ne ölçüde uyularak yapıldığını değerlendirmeye yarayan bir ölçüm modeli olduğu;
 
 
Modelin sadece hasta güvenliği ve bakım kalitesini artırmak için teknolojinin ne düzeyde kullanıldığını ele aldığına ve bu nedenle temel motivasyonunkâğıtsız bir hastane olma değil, tedarik edilmiş olan teknolojiyi hasta güvenliği ve sağlık bakım kalitesini yükseltecek şekilde kullanmaktır vurgusu yapılmıştır.
 
Sistem, Hastanelere müracaat eden hastaların sağlık kayıtlarının dijital ortamda bulunması, tüm hekimlerin bu kayıtlara hasta güvenliği açısından kolay ulaşmasının sağlanması, hastanelerde kullanılan tüm tıbbi cihazların ürettiği verilerin bu sisteme aktarılarak, sistem üzerinden kullanıcılara, gerekirse hastaya ulaşılmasını sağlamaktır.  
Toplantı; Genel Sekreterliğine bağlı hastanelerin Seviye 6 için eksiklerinin belirlenmesi ve yapılacak olan çalışmaların takvime bağlanması ilesona erdi.         
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar