Skip Navigation Links

Öğrencilerde Beslenmeye Dikkat!!!

Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Eray Albayrak,öğrencilerin kahvaltı öğününü mutlaka yapmaları gerektiğini ifade etti.

Öğrencilerde Beslenmeye Dikkat!!!

Gündem   A+a-

 OKUL DÖNEMİNDEKİ ÇOCUKLARDA SAĞLIKLI BESLENMEYE DİKKAT

Okul döneminde sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çeken Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Eray Albayrak, okul başarısı için öğrencilerin kahvaltı öğününü mutlaka yapmaları gerektiğini ifade etti.
 

“Başarının yolu kahvaltıdan geçer”

 
Okul çağında olan çocukların büyüme ve gelişmesinde hastalıklardan korunmasında yeterli ve dengeli beslenmenin önemli bir rol oynadığını belirten Eray Albayrak, “Sağlıklı beslenmek için günde üç ana ve en az iki ara öğün yenilmelidir. Yoğun bir güne sağlıklı bir şekilde başlamanın temel kuralı kahvaltıdan geçmektedir. Çocukların sağlıklı gelişimi için kahvaltı öğününde süt, peynir, yumurta, taze sebze-meyve, yağlı tohumlar, tam tahıllardan muhakkak bulunmalıdır. Erken saatlerde kalkıp günün büyük bölümünü okulda geçiren çocuklar için yeterli ve dengeli bir kahvaltıyla güne başlamak çocukları zinde tutup, öğrenme becerilerini geliştirmektedir” dedi.

“ Beslenme çantasını nasıl hazırlasam?”

 
Okul çağı çocuklarının tüketmesi gereken uygun besinlerin önemine dikkat çeken Albayrak, “Ailelerin öncelikle besin gruplarını iyi tanıyıp, çocukları yüksek enerji, yüksek kolesterol, doymuş yağ ve şeker içerikli besinlerden çocuklar uzak tutmalıdırlar. En önemli alışkanlıklar ailede ve erken yaşta kazanılmaktadır. Anne-baba çocuğa her konuda olduğu gibi beslenme konusunda da rol model olmaktadır. En sağlıklı öğünler evde tüketilen öğünler olacaktır tabi kimi okullarda menüler hazırlanmakta ve bazı ana-ara öğünler okulda tüketilmektedir. Bu gibi durumlarda Ailelerin muhakkak okul yönetiminden menüleri alıp incelemeleri gerekmektedir. Çocuklar için en ideal ara öğün seçenekleri sandviç+süt, meyve+yoğurt, evde hazırlanmış kek, poğaça+ayran, börek+meyve suyu olabilir” açıklamasında bulundu.
 
Sağlıklı beslenmenin yanı sıra, öğrencilere yeterli fiziksel aktivite olanağı sağlanması gerektiğini de belirten Eray Albayrak, öğrencilerin televizyon karşısında ve bilgisayar başında geçirdikleri sürenin 2 saati aşmaması konusunda ailelere uyarıda bulundu.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet