Skip Navigation Links

Sokakta Satranç

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından 81 ili kapsayan ‘Sokakta Satranç’ etkinliği ilçemiz Deniz Sitesi Hz. Hızır Makamı Parkında gerçekleşti.

Sokakta Satranç

Gündem   A+a-

 
Türkiye Satranç Federasyonu tarafından 81 ili kapsayan  ‘Sokakta Satranç’ etkinliği Samandağ Deniz Sitesi Hz. Hızır Makamı Parkında gerçekleşti.
 
Türkiye Satranç Federasyonu ilçe kaymakamlığı, İlçe Spor Müdürlüğü ve Samandağ Belediyesi desteğiyle   gerçekleşen "Sokakta Satranç" Etkinliği yoğun katılımla yapıldı.
Hz. Hıdır makamı parkında gerçekleştirilen etkinliğe genç yaşlı 7’den 70’e vatandaşlar ilgi gösterdi. Satranç etkinliğine Türkiye Satranç Federasyonu Hatay İl temsilcisi Bedrettin Günay, Samandağ ilçe temsilcisi Canan Oktay, milli takım antrenörü Cemil Yener, Reyhanlı İlçe temsilcisi Faik Bekler, Türkiye Satranç Federasyonu milli sporcular Deniz Can Temizkan, İlke Adal ve çok sayıda satrancı katıldı.
Belediye Başkan yardımcısı Mehmet Yıldız Satrancı sevdirmek için bu projeye destek verdiklerini belirtti
 
Türkiye Satranç Federasyonu Hatay İl temsilcisi Bedrettin Günay, yaptığı açıklamada, etkinlikle satrancı tüm ilçe halkına sevdirmeye ve tanıtmaya çalıştıklarını söyledi. Günay, “ Satrancın her ortamda ve her yerde de oynanabileceğini göstermeye çalıştıklarına değinerek, şöyle devam etti:İlçe temsilciği olarak gelenekselleştirdiğimiz, bazı turnuvalarla bu zeka sporunun yaygınlaşmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bunda da başarılı olduğumuza inanıyorum.
 
Çünkü bugün Samandağ’da çok satıda satranç sporcusu oldu. Bu sporcuların birçoğu ilçe dışında düzenlenen turnuvalara da katılıyor Vatandaşların ilgisini çektiğine inanıyorum. Bu tür organizasyonların artarak sürmesi gerektiğini savunuyorum. Çünkü bana göre, sokakta satranç, satrancın daha geniş kitlelere yayılması adına çok önemli bir adım." Dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet