Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

'Tek Millet İki Devlet' Konferansı Verecek

MKÜ Göğüs Cerrahi Anabilim dalı Bşk Doç.Dr.Tülin Durgun Yetim, 21 Eylül Perşembe güne saat 16.15’de Antakya Kültür Merkezi’nde

'Tek Millet İki Devlet' Konferansı Verecek

Gündem   A+a-

 
MKÜ Göğüs Cerrahi Anabilim dalı Bşk Doç.Dr.Tülin Durgun Yetim, 21 Eylül Perşembe güne saat 16.15’de Antakya Kültür Merkezi’nde ‘Tek Millet iki Devlet’ konulu bir konferans vereceğini açıkladı.

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden Dr.Tülin Durgun Yetim, son zamanlarda özellikle Avrupa ülkelerinde Türkiye’ye karşı aleyhte hareketlerin ve İslamifobi’nin arttığına dikkati çekti. Konferansı Azarbeycan Milletvekili ve Avrupa Parlementosu üyesi olan arkadaşı Ganire PAŞAYEVA ile birlikte vereceklerini belirten Yetim, şunları söyledi:
“Bildiğiniz gibi zor coğrafyamızda Ülkemiz zor bir süreçten geçmekte sınır ili olarak ,Hatay bu zor sürecin etkilerini daha çok yaşamaktadır.

Hemen yanı başımızdaki çatışmalar,bu çatışmalardan kaçarak ülkemize sığınan yaklaşık üç milyon mültecinin her türlü ihtiyacını karşılayan Ülkemiz,çok az mülteci almakta direnen çoğu batılı ülkenin haksızlığı ile karşı karşıyadır.

Öncelikle Ülkemizin yıllardır sürdürdüğü Avrupa Birliğine giriş sürecinde yaşananlar, çok sayıda Batılı ülkenin olumsuz tutumunu hak etmediğimize inanıyorum.
Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan,Başbakanımız ve Ak parti Hükümeti,Dost ve kardeş ülkelerle her türlü ilişkileri geliştirmekte ve Türkiye Aleyhtarı Batılı bu ülkelere gereken cevapları vermektedir.

Cumhurbaşkanımız ve Hükümetimizin bu çabalarına bizlerde katkıda bulunmak ve insanlarımızı bu konuda bilgilendirmek,Tek Millet,Tek Bayrak,Tek Vatan ve Tek Devlet diyen herkesin görevidir,ödevidir.
Avrupa Parlamentosu’nda Türkiye Aleyhtarı Batılı ülkelere tepkimizi dile getirirken,dost ve kardeş ülkelerin, bu çabamıza katkıda bulunmaları destek vermeleri ve çeşitli vesilelerle yanımızda yer alarak tepkilerini dile getirmeleri, bu konuda yalınız olmadığımızı ortaya koymaktadır.Bu ülkelerin başında ise , "İki Devlet,Tek Millet " diyerek Her zaman Türkiye’nin yanında yer alan Azerbeycan ve onun, Degerli Milletvekili ve ayni zamanda AB Parlementosu üyesi sevgili kardeşim ve meslektaşım Dr.Ganire PAŞAYEVA'nında benimle birlikte konuşmacı olarak katılacağı "Avrupa’nın çifte standartları karşısında Türkiye ve Azerbeycan'ın dik Duruşu " Konferansımıza Başta Siz değerli basın mensupları olmak üzere Tüm Hatay Halkının katılımını beklemekteyim.
Konuk Konuşmacı sevgili dostum Dr.Ganire PAŞAYEVA,Bu akşam gece geç saatlerde konuğum olarak Hatay'a gelecek,Başta Valimiz ve zamanın el verdiği sürede, PAŞAYAVA' ya bugün ve yarın, birçok İlçemizin Tarihi yerlerini gezdirecek ve Belediye Başkanlarımızı ziyaret edeceğiz.Tabi konuğumuza Hatay'ımızın ünlü mutfağını ve Künefemizi tanıtmayı da unutmayacağız.”
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş