Skip Navigation Links

Türkiye Partisi 1.Yıl Dönümünü Kutladı

'Türkiye Partisi ve İskenderun ilçe teşkilatımız üzerine düşen sorumluluğunda etkisiyle kendisini yetki alacağı ve toplumun teveccühünü kazanacağı gün

Politika   A+a-

Türkiye Partisinin 1.Yıl dönümü dolayısıyla partilileriyle bir yemekte buluşan ve ülke ve kent gündemine dair değerlendirmelerde bulunan İskenderun İlçe başkanı Nevzat Barak; “Türkiye Partisi ve İskenderun ilçe teşkilatımız üzerine düşen sorumluluğunda etkisiyle kendisini yetki alacağı ve toplumun teveccühünü kazanacağı günlere şimdiden hazırlamış ve aydınlık yarınlara doğru hızla ilerlemeye başlamıştır” dedi.

Kalabalık partililerin ve medya mensuplarının olduğu bir ortamda yaptığı değerlendirmede öncelikle genel gündemle ilgili, ardından da 29 Mart 2009 tarihindeki yerel seçimlerinden sonraki yerel süreçle ilgili görüşlerini dile getiren Türkiye Partisi İskenderun İlçe Başkanı Barak;
“Bu ülke bizimdir. İnsan, yaradılışı gereği arzuladığı birçok şey olmadan da belirli bir süreçte yaşamını sürdürebilir. Ancak, insanın vatansız yaşaması mümkün değildir. Türkiye Cumhuriyeti, tarih boyunca böylesine büyük bir kaosu hiç yaşamamıştır. Şurası bilinmelidir ki! Ülkemizi bu kaosun içine atanların şu andaki güçler dengesi dolayısıyla hesap sorulmaz katında bulunmaları, her zaman orada kalacakları ve sonsuza dek dokunulmazlık statülerini koruyacakları anlamını taşımamaktadır. Vatandaşlarımızın Kıbrıs’ta göstermiş oldukları direnişi, bugün CHP’de ardından da, “Demokratik Merkez” anlayışına sahip partimize olan yoğun destek ve heyecanla devam ettirdiklerini görmekteyiz. Mutlu günlerimiz ve özlemlerimize kavuşma anımız yakındır.
Bilindiği üzere;

Ülkede insan ve onun vazgeçilmez parçası olan insan onurunun öncelendiği bir düzenin oluşturulması,
İnsan hakları, hukukun üstünlüğü, demokrasi, laiklik ve sosyal devlet hükümlerinin gerektiği gibi uygulanmasının sağlanması,
Tıkanan sosyal sistem ve yürütme çarkının işler hale getirilmesi,
Toplumun kaybettiği özgüven duygusunun yeniden temin edilmesi,
İşsizlik başta olmak üzere insanlarımızın yaşadığı yılgınlık ve ümitsizliğin umuda çevrilmesi,
Büyük, güçlü aynı zamanda huzurlu bir Türkiye’nin yeniden inşa edilmesi,
Başta insan kaynağı olmak üzere sahip olduğumuz potansiyeli etkili bir şekilde kuracak kurumsal yapının oluşturulması,
Anlamsız tartışma ve kutuplaşmanın son bulması,
İşlemez halde bulunan yasama-yürütme ve yargı erklerinin tekrar bir sitem bütünlüğü içerisinde düzenlenmesi,
Özgürlük ve kardeşlik temelinde sosyal boyutun önemli bir ağırlığa sahip olduğu, adaletin ve barışın öncelendiği ve tüm toplumsal kesimlerin duyarlılıklarının dikkate alındığı, sürecin başlatılması ve siyasal atmosferin oluşturulmasını temin açısından 25 Mayıs 2009 tarihinde kurulan Türkiye Partisi bugün bir yılını doldurmuştur” dedi. Ve partinin 1 yıl kutlamasına katılan partililere 1 yıl coşkusuna katıldıkları için şükranlarını sundu.
Konuşmasının devamında Adalet ve kalkınma partisi hükümetini eleştirmeye devam eden Türkiye Partisi İskenderun İlçe başkanı Nevzat Barak;
“Ekonomi iflas etmiştir. İşsizlik önlenemez seviyelerdedir. Anayasal kurumlar arasındaki çatışma ortamı sistemi işlemez hale getirmiştir. Ilımlı İslam ve BOP uygulamalarına engel olan ordumuz yıpratılmış, yargı vesayet altına alınmaya çalışılmıştır. İnsanlarımız sadaka düzenine alıştırılarak milli ve manevi hassasiyetlerimiz tahrip edilmiştir. Anayasal değişimlerle sivil dikta rejimi oluşturulmaya çalışılmıştır. Cumhuriyetimizin temel ilkeleri değiştirilmeye ve ardından da rejim tehlikeye sokulmaya başlamıştır. Ülkemizin itibari zedelenmiş ve vatandaşlarımız birbirlerine yabancı kılınmıştır.
Tüm birimler kuşatılmış, yolsuzluk ve yoksulluk had safhaya ulaşmıştır. Demokrasi diye yırtınanlar, demokrasiyi ortadan kaldırma gayretiyle çırpınmıştır. Okyanus ötesinden verilen talimatlar gereği binlerce yıldır lider olan ülkemiz maalesef küresel güçlerin egemenliğine boyun eğmiştir. Velhasıl hiçbir şey eskisi gibi kalmamıştır.” Dedi.
Konuşmasının son bölümünde bölge gündemine değinen ve iktidarın Mevcut bölge milletvekillerine ve İskenderun yerel yönetimine de eleştirilerde bulunan Barak;
Bölgemiz ve İskenderun’umuzu da ülkemizin bu kaos ortamından ayrı düşünmek mümkün değildir. İskenderun maalesef merkezi idare nezdinde basiretsiz kişiler tarafından temsil edilmekte hak ettiği imkânlardan uzaklaşmaktadır.
Mahalli idareyi de bu gerçeklikten ayırmak zordur. Aradan 1,5 yıl geçmesine rağmen hiçbir faaliyet olmamış ilerlemek ve sorunlara çözüm bulmaktan ziyade geriye gidiş bir ilke olarak kabul görmüştür.
Ümit var olunuz ki! Bugün ulusal bazda tüm teşkilatlarını kurarak seçime girme yetki ve sorumluluğunu taşıyan Türkiye Partisi ve İskenderun İlçe teşkilatımız üzerine düşen sorumluluğun da etkisiyle kendisine yetki alacağı ve toplumun teveccühünü kazanacağı günlere şimdiden hazırlanmış ve aydınlık yarınlara doğru hızla ilerlemeye başlamıştır. Sabır ve inanç her şeyden daha etkindir.” diye konuştu.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet