Skip Navigation Links

Op.Dr.Gözcü Boynu Kırılan Hastayı Hayata Bağladı

İsmail Gevher, Op. Dr. Selçuk Gözcü’nün gerçekleştirdiği başarılı ameliyat sonrası sağlığına kavuştu.

Op.Dr.Gözcü Boynu Kırılan Hastayı Hayata Bağladı

Sağlık   A+a-

 Osmaniye’de geçirdiği trafik kazasında boynu kırılan ve vücudunun sağ tarafı felç olan 39 yaşındaki İsmail Gevher, Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Beyin Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Selçuk Gözcü’nün gerçekleştirdiği başarılı ameliyat sonrası sağlığına kavuştu.
Kaza sonrası, boyundaki omurga kemiklerinde kırık gelişen hasta İsmail Gevher, ambulansla yakında bulunan bir hastaneye götürüldü. Acil servisteki tedavisinin ardından, ‘vücutta sadece ezik oluştu’ denilerek taburcu edilen İsmail Gevher, şikâyetlerinin artması üzerine yakınları tarafından Özel İskenderun Gelişim Hastanesi’ne getirildi. 
Tetkiklerde, boynunda kırık ve kayma tespit edilen İsmail Gevher, omurilikteki ödem nedeniyle üç gün müşahede altında kaldıktan sonra Op. Dr. Selçuk Gözcü tarafından ameliyata alındı. 
 
“Ameliyatı başarıyla sonuçlandırdık”
 
Op. Dr. Selçuk Gözcü, ameliyatta boyundaki omurgalarda kırık ve kayma olan bölgeye başarıyla ameliyat uyguladıklarını ifade ederek,  “Motor kazası sonucu acil servise başvuran hastaya yapılan tetkiklerde, C5 ve C6 dediğimiz omurga kemiklerinde kırık, aynı zamanda kayma tespit edildi. Ayrıca omurilikte zedelenmeye bağlı ödem mevcuttu. Nörolojik muayenede sol tarafında kısmi güç kaybı olan hasta, sağ ayak ve kolunu hiç oynatamıyordu. Tetkiklerin ardından omuriliğe üç gün boyunca boyun traksiyonu uygulanarak, solunum takibi yapıldı. Daha sonra durumu stabil olan hasta ameliyata alındı. Ameliyat sırasında boynun ön tarafından girişim yapıldı. Kırık ve çıkıklı olan bölge, vida ve implantlarla sabitlendi. Sinir üzerinde oluşan baskı kaldırıldı. Kaza esnasında meydana gelen baskıdan dolayı omurilik sinirinde ödem meydana gelmişti. Ameliyat sonrası bununla ilgili tedaviye devam edildi. Ameliyat sonrası hastanın sol tarafındaki kısmi güç kaybı tamamen düzeldi, sağ tarafında ise kısmi güç kaybı devam etmesine rağmen elini ve kolunu hareket ettirebilmekte, kendi başına yemek yiyebilmektedir. Bundan sonraki süreç fizik tedavi olacak” açıklamasında bulundu. 
 
“Hastanemizin imkânları sayesinde özellikli ameliyatları gerçekleştiriyoruz”
 
Bölgede bu tür riskli ameliyatları Özel İskenderun Gelişim Hastanesi farkıyla uyguladıklarını söyleyen Op. Dr. Gözcü, ”Yedi yıldır Beyin Omurilik ve Sinir Cerrahisi olarak Özel İskenderun Gelişim Hastanesi’nde hizmet vermekteyim. Hastanemizin gelişmiş imkânları sayesinde, bu tür özellikli ameliyatları İskenderun’da yapmanın sevincini yaşıyoruz” dedi. 
 
“Tekrar hareket edebildiğim için mutluyum”
 
Geçirdiği kazanın ardından yaşadıklarını anlatan İsmail Gevher ise, “Osmaniye’de trafik kazası geçirdim ve hemen ambulansla hastaneye kaldırıldım. Getirildiğim hastanede doktorlar, bir sıkıntımın olmadığını, sadece eziklerimin olduğunu söyledi. Öğlen vaktine kadar tedbir amaçlı bekletildim. Bu sürede sağ tarafımın tutmadığını söylememe rağmen, bir sıkıntımın olmadığını belirttiler ve beni taburcu ettiler. Ağrılarımın artması üzerine, kendi imkânımızla Gelişim Hastanesi’ne geldik. Dr. Selçuk Gözcü, boynumda kırık olduğunu tespit etti ve ameliyata aldı. Ameliyattan sonra sağ tarafımda biraz güç kaybı olmasına rağmen, ellerimi kollarımı rahatça hareket ettirebiliyorum. Alanında isim yapmış olan Doktor Selçuk Gözcü’ye, gerçekleştirmiş olduğu başarılı operasyondan dolayı teşekkür ediyorum.  Tekrar hareket edebildiğim ve rahat nefes alabildiğim için Doktoruma minnettarım” dedi.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet