Skip Navigation Links

Öztürk Çolak Bekir Altan'ın İddialarına Yanıt Verdi

Payas ilçesinin eski Belediye Başkanı Öztürk Çolak Payas’taki köprü açılışı sırasında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Öztürk Çolak Bekir Altan'ın İddialarına Yanıt VerdiWeb
TV

Payas   A+a-

 Çolak yaptığı açıklamalarda, “Yıllar sonra ilçemizin gündeme gelen sorunlarını dile getirmek ve Büyükşehir Belediye Başkanımızdan sorunlara çözüm bulmasını istemek için karşınızdayım. Birkaç gündür Payas’ta, içme suyuyla ilgili sorunlar tartışılıyor. 1989 yılında belediye başkanlığı yaptığım dönemde, ilçenin su sıkıntısı vardı. Yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde ilçede su sıkıntısı bırakmadık. Payas’a yetecek miktardaki suyu, kuyulardan ve Dörtyol ilçesinden şebekelerimize akıttık. Ancak çalışmalar o günün nüfusuna göre yeterliydi. Başkanlık dönemimde meclis üyeleri arkadaşlarımla dağları gezdik ve neticede ilçemizin ihtiyacına uygun suyu bulduk. Ancak programa girdirmemiz şimdiki kadar kolay değildi. Payas’ın içme suyu ve kanalizasyonunun yapılması konusunda fakülte hocam Onur Kumbaracı beyin Bayındırlık Bakanı olmasının ardından ricalarımız üzerine programa alınarak gerçekleştirildi. Bugün kavgası verilen bütün suyu ve kaynakların Payas’a gelmesini sağladık ihalesi tarafımızdan yapıldı. Çalışmalar yapılırken iki farklı müteahhit değiştirdik. Bunun nedeni ise isale hattının ve depoların yapımı sırasında çok kırdılar ve tamamlayamadılar. En sonunda da terör nedeniyle devlet müteahhite işi bıraktırdı. Tüm bunlara rağmen görev sürem sona ermeden isale hattı ve depoların yapımının %60’ı tamamlanmıştı.  Devlette devamlılık esastır” ifadelerine yer verdi. 
“BEKİR ALTAN DENİLDİĞİNDE AKILLARA PARKE YOLDAN BAŞKA BİR ŞEY GELMİYOR”
Konuşmasının devamında Bekir Altan’ın kendisi hakkındaki ithamlarına cevap veren Çolak,”Günümüzün ilçe belediye başkanı Sayın Bekir Altan’ın çalışmalarında ise 6 kilometrelik bir isale hattı döşendi. Barış sürecinin başladığı ülkemizde ve ilimizde terör probleminin de bitmesinden istifade ederek, Payas’a suyu akıttık. Tüm emeği geçenlerden Allah razı olsun. Ben yapılmış olunan hizmeti, onun gibi inkar etmiyorum. Öztürk Çolak olarak, yaptıklarım Payas’a ve değerli hemşerilerime helal olsun. Günümüzün ilçe belediye başkanı, iki gün önce yapmış olduğu konuşmasında, Öztürk Çolak zamanında su akmıyordu dedi. Buradaki hemşerilerim bilir ki benim zamanımda su devamlı olarak aktı ve akmaya da devam edecek. Çünkü benimle aynı duyguları paylaşan, benimle aynı zihniyette olan bir Büyükşehir Belediye Başkanımız var. Huzurlarınızda ona tekrar teşekkür ediyorum. Payas’ta Bekir Altan dendiğini zaman akıllara parke yoldan başka bir şey gelmiyor. Sokakta on kişiye sorduğunuzda sekizi güzel parke yaptı cevabını verir. 
“PAYAS BELEDİYESİ ELİNDEKİ TESİSLERİ KULLANMAYIP DIŞARIDAN HİZMET SATIN ALIYOR “
Payas Belediyesi’nin mevcut tesisler kullanmak yerine başka kişilere para ödeyerek hizmet satın aldığını ifade eden eski belediye başkanı Çolak, “Benim kurmuş olduğum parke tesislerini, kiraya verip bu kişilere parke döşettiriyor. Belediye olarak kendi imkânlarıyla bu tesisi çalıştırıp, Payas’a hizmet etmek dururken, asfalt şantiyesi, kompresör, beton santrali çürüyor ve Payas en ufak hizmeti parayla satın alıyor. Peki, bu tesisler neden yapıldı? Bunun hesabını Payas halkı sormalıdır. Ben sizlere bunu bir daha hatırlatıyorum ve Payas halkının artı değerleri dururken, Payas’a gelecek hizmetlerden birileri para kazansın diye peşkeş çekiliyor. 
“BAŞKAN SAVAŞ’LA EL ELE PAYAS’I EN GÜZEL ŞEKİLDE İNŞA EDECEĞİZ”
Payas Belediyesinin hizmet anlayışını sert bir dille eleştiren Çolak,“İşte bu peşkeşe dur demek için Sayın Lütfü Savaş ile el ele biz Payas’ı en güzel şekilde imar edeceğiz. Dün HATSU ekipleriyle ilçede yapılan çalışmalara gittim. Senin görevin miydi diyebilirler ama Payas’a hizmet etmeyi kendime görev addettim. Siyaseten de sosyal demokrat düşüncenin illaki görev başında halka hizmet etmek olmadığını bildiğim için HATSU ekibiyle birlikte 14 saat dağda, sizlere daha rahat daha güzel bir suyu akıtabilmek için mücadele verdik. Neticede bir nebzede olsun suyun artışını sağladık. Ancak HATSU’dan ve sayın başkanımdan bir ricam var.  Karacaören gözünde saniyede 40 litre su şebekeye girmiyor, Payas Çayı’na akıyor. Bu sorun için çok fazla çalışmaya gerek yok.  Bir an önce yapılıp saniyede 40 litrelik boşa giden suyunda Payas’a akıtılmasını talep ediyorum. İsale hattında sıfır noktada geçen birkaç yerde değişiklik yapılarak bu sorunu çözmemiz mümkün” ifadelerine yer verdi. 
ESKİ BİR BELEDİYE BAŞKANI OLARAK SANAYİ İLÇESİNDE PARKE YOL YAPILMASINI DOĞRU BULMUYORUM
Deneyimleri doğrultusunda geçim kaynağı sanayi ve ticaret olan ve  ağır tonajlı araçların sık kullanıldığı Payas’ta parke yapımını doğru bulmadığını sözlerine ekleyen Çolak, “Daha önce İskenderun Demirçelik Fabrikaları devletin olduğu için belediyelerin bir yaptırım gücü yoktu. Şu anki özel sektör ile belediyelerin ve büyükşehir belediyesinin de yaptırım gücü olacak. Alt geçidinde üzerinden geçen demiryolu güzergâhının değişikliğinin yapılabilirliğini söylemek istiyorum sayın başkanıma. Eski demiryolu, Payas Çayı’nı geçtikten sonra 600 metre hat döşenerek Payas’ın içinden geçen demiryolu tamamen kaldırılabilir ve olası kazalar önlenerek çirkin görüntü de engellenir. Bu konuda ilgili birimlerin çalışma başlatmasını Payas halkı adına rica ediyorum. Aynı zamanda geçmişte belediye Başkanlığı yapmış biri olarak Payas gibi sanayi ilçesinde parke yol yapılmasını doğru bulmuyorum. Zira ağır tonajlı araçların cirit attığı yerde yağmurdan da ıslanan parkeler çöküyor ve çukurlar oluşuyor. Araçların lastikleri hasar görüyor, halk ise bu durumdan rahatsızlık duyuyor. Bunun önüne geçilmesi için Payas’ta Büyükşehir’e bağlı olan tüm yolların asfaltlanmasını talep ediyorum. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızdan 4 kilometrelik sahilimizi düzenlemesini ve güzel konuma gelmesini de istiyorum. Sayın HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve değerli çalışma arkadaşları ile HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali’ye Payas’a gösterecekleri ihtimamdan dolayı çok teşekkür ediyorum “ şeklinde konuştu. 
 
Öztürk Çolak Bekir Altan'ın İddialarına Yanıt Verdi videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet