Skip Navigation Links

İlk Hamleler Atıldı Satranç Turnuvası Başladı

B yıl 9'uncusu gerçekleştirilen Uluslararası Satranç Turnuvası heyecanı,HBB Genel Sekreteri Dr. Mehmet Maden'in yaptığı açılış hamlesi ile başladı.

İlk Hamleler Atıldı Satranç Turnuvası BaşladıWeb
TV

Spor   A+a-

 Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu iş birliği ile bu yıl 9'uncusu gerçekleştirilen  Uluslararası Satranç Turnuvası heyecanı, HBB Genel Sekreteri Dr. Mehmet Maden'in yaptığı açılış hamlesi ile başladı. 
 
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş'ın öncülüğündeki HBB, gençlerimizi spora ve sosyal faaliyetlere teşvik etmek amacıyla gerçekleştirdiği spor faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi. Başkan Savaş'ın 2009 yılında Antakya Belediye Başkanı iken başlattığı ve her yıl gerçekleştirilerek geleneksel hale gelen Uluslararası Satranç Turnuvası'nın ilk günü kıran kırana bir mücadeleye sahne oldu.
 
7 Eylül Perşembe günü HATMEK Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen turnuvanın açılışına HBB Genel Sekreteri Prof.Dr. Mehmet Maden, HBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Sait Günal, HBB Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mehmet Bozkurt, Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Sultan Daban, Türkiye'nin 15 ilinden çok sayıda sporcu ve veli katılım gösterdi.
 

"SPORU VE SPORCUYU HER DAİM DESTEKLEYEN BİR BELEDİYE BAŞKANIMIZ OLDUĞU İÇİN ÇOK ŞANSLIYIZ"

 
Açılış konuşmasını gerçekleştiren Daban," Türkiye Satranç Federasyonu olarak Türkiye'nin birçok iline ulaşmaktayız. Bu ve bunun gibi güzel organizasonlara her geçen gün bir yenisini daha ekliyoruz. Hatay ili olarak çok şanslıyız. Çünkü sporu, sporcuyu, spor yöneticisini ve kulüpleri her daim destekleyen bir belediye başkanına sahibiz. Yeni bir oluşum olmasına rağmen HBB'nin destekleri sayesinde Hatay ilinin tüm ilçelerine satranç sporunu götürdük. Bu anlamda bizlerin yanında olan HBB Belediye Başkanımız Doç. Dr. Lütfü Savaş'a teşekkürlerimizi iletiyorum. Sözlerimi noktalarken hoşgörü kentimize hoşgeldiniz diyor, 6 gün boyunca centilmenlik çerçevesinde gerçekleşmesini temenni ettiğim turnuvada hepinize başarılar diliyorum" açıklamasında bulundu.

MADEN: SİZLERİ İLİMİZDE AĞIRLAMAKTAN ÇOK MUTLU VE ONURLUYUZ

 
Maden, Başkan Savaş'ın sevgi ve selamlarını ileterek başladığı konuşmasında; "Sizleri ilimizde ağırlamaktan çok mutlu ve onurluyuz. 6 gün boyunca bizlerin misafirisiniz. HBB olarak 9'uncu Uluslarası Satranç Turnuvası'nı desteklemekten duyduğum memnuniyeti dile getirmek isterim. Başkan Savaş'ın 2009 yılında başlattığı bu turnuva 9 yıldır devam etmekte. Sporun bir gerçeği kazanmak ise diğer bir gerçeği de kaybetmektir. Önemli olan sporu yapabilmektir. Bu anlamda hepinizi böyle bir turnuvaya katıldığınız için tebrik ediyorum. Tüm sporcularımıza başarılar diliyorum" dedi.


ÖDÜL TÖRENİ 12 EYLÜL SALI GÜNÜ HATMEK'TE 

 

Konuşmaların ardından HBB Genel Sekreteri Dr. Mehmet Maden ile Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Sultan Daban'ın gerçekleştirdiği açılış hamleleri ile turnuvanın startı verildi. Turnuvanın ödül töreni 12 Eylül Salı günü HATMEK Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek.
İlk Hamleler Atıldı Satranç Turnuvası Başladı videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet