Skip Navigation Links

Hatay Dörtyol’da Botaş İsyanı !!!

Dörtyol Botaş Şeflik Oldu…

Hatay Dörtyol’da Botaş İsyanı !!!

Gündem   A+a-

 
Dörtyol ilçe sınırlarında bulunan Dörtyol BOTAŞ İşletme Müdürlüğü, Ceyhan BOTAŞ Yönetimi tarafından küçültülerek şeflik seviyesine düşürüldü.
Yıllardır Dörtyol’a yapılan haksızlıklara bir yenisi daha eklendi.
Dün gerçekleşen olayda toplam 2 bin dönüm arazi üzerine kurulu ve Dörtyol piyasasına aylık 3 trilyon sıcak para girdisi olan Dörtyol Botaş İşletme Müdürlüğü, Ceyhan Botaş yönetimi tarafından müdürlük seviyesinden şeflik seviyesine düşürüldü.
Bu olayın karşısında iktidarın bölge milletvekillerin sessiz kalması üzerine Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy elini taşın altına koydu. Başkan Toksoy, hiç vakit kaybetmeden kamuoyu oluşturmak için tüm siyasi parti başkanlarını ve yönetimlerini, sivil toplum kuruluşlarını ve vatandaşları konu ile ilgili bilgilendirmek üzere Alparslan Türkeş Parkında bir basın açıklaması yaptı.
Başkan Toksoy, “ Dörtyol’umuz, Çukurova’nın bir parçası olarak 1909 yılında Belediye ile tanışan Türkmen İlçemiz, 108 yıldır Dörtyol Belediyesi Dörtyol insanına hizmet etmektedir.
Dörtyol, Kurtuluş Savaşının fitilini ateşleyen ilk kurşunun atıldığı, tarihsel ve kültürel zenginlikleri, eşsiz doğası, narenciyesi ve sıcakkanlı insanlarımızın yaşadığı Dörtyol’umuz maalesef Antakya diasporasu ve siyaseti yüzünden geri plana atılmak istenmektedir.
Dörtyol insanı olarak, Dörtyol’un bir evladı olarak göreve geldiğim günden itibaren bu yapıya karşı mücadele ederek Dörtyol’umuzun hakkını, Dörtyol’umuzun menfaatlerini korumak adına savaştım. Her ne kadar bu savaşımıza sahip çıkılmasa da Dörtyol’umuz için bu mücadelem devam edecektir.
Aziz Dörtyollular,
Dörtyol hep hakir görülmüş, Dörtyol’un menfaatleri ve haklarını savunmak adına istenilen bir düzeyde mücadele edilmediği için bugün Dörtyol merkezinden geçen Dörtyol-Erzin yolu (Fransız yolu) yıllarca Karayollarının aymazlığı nedeniyle İlçemiz Dörtyol’un kalbinden geçen ana yol kaderine terk edilerek adeta dalga geçilmiştir.
Bugün bu yolu Hatay Büyükşehir Belediyesinin girişimleri sonucu devir teslim edilerek Büyükşehir uhdesine geçmiştir.
 
BİTMEK BİLMEYEN DEVLET HASTANESİ

Dörtyol Devlet Hastanesi bildiğiniz üzere yıllarca proje üzerinde konuşulmuş ve sadece kamuoyunda bilgilendirme açıklamalarında kalmıştır. Oysa bu hastanenin yapımı için Dörtyol Belediyesi yer tahsisi yaparak Dörtyol’a kazanımların bir an önce yapılması için önünü açmıştır.
Ayrıca Dörtyol Devlet Hastanesi saymanlığı İskenderun’a taşınarak; Dörtyol’umuzda ki esnafımızdan alışveriş kesilmiştir.
DEĞERLİ HEMŞERİLERİM,

Bildiğiniz üzere İskenderun Teknik Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dörtyol’umuzda eğitim vermekte iken Dekanlığın aldığı karar ile kendi yerleşkesine çekilme süresince bağıra bağıra söyledik; Dörtyol’dan bu fakülteyi almayın kararınızdan dönün dememize rağmen maalesef Teknoloji Fakültesi İskenderun’a taşındı.
Dörtyol’umuz adına büyük bir kayıp olan bu uygulamayı sizlerin huzurunda yeninden kınıyorum.
Buraya dikkatinizi çekmek istiyorum;
1982 yılında Erzin Beldesi koparılarak İlçe yapıldı.
2012 yılında Payas koparılarak İlçe yapıldı.
Dörtyol kendi başına bir İl olabilecek nüfusa, yüz ölçümüne sahip iken; Kolları, bacakları adeta budanarak küçültülmek isteniyor. Antakya diasporasu bu süreci kendi isteklerine göre şekillendirmesi ise Dörtyol’u yok saymalarına karşı tavrımız, düşüncemiz ortadadır
TİGEM
Halkımızın bahçesi olarak bildiğimiz Ziraat Bahçesi birilerine peşkeş çekilmesini de sizlerin huzurunda yeniden hatırlatıyor. Bu yerinin tekrar halkımızın kullanması için gerekli başvuruları yaptık
Bu alanında Dörtyol’umuzun sembolü olan bir botanik bahçesi olarak halkımıza yönelik kullanmak istiyoruz.
DÖRTYOL BOTAŞ MÜDÜRLÜĞÜ 

Ceyhan Petrol İşletmeleri Bölge Müdürü Ahmet ULUTAŞ’IN ve yönetiminin aldığı karar ile Dörtyol Botaş İşletme Müdürlüğünü vasfından alınarak ‘ŞEFLİK’ konumuna düşürülerek Ceyhan’a bağlanması oldukça üzücü bir durum olarak görmekteyiz.
Dörtyol Botaş İşletme Müdürlüğünü İlçemizde esnaflarımızdan her ay ortalama aylık gideri 3 Milyon Türk Lirası alışveriş yapmaktadır. Ceyhan’a bağlanınca bu alışveriş kesilecektir.
Dörtyol BOTAŞ İşletme Müdürlüğünün çalışmaları büyürken küçültülmesine bir anlam bulamıyoruz.
Bu gelişmeyi değerli katılımcılar adına kınıyor ve bu hatanın bir an önce düzeltilmesi istiyoruz.” Dedi.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet