Skip Navigation Links

İskenderun’da 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı

İskenderun’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

İskenderun’da 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Gündem   A+a-

 
İskenderun’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95. yıl dönümü törenlerle kutlandı.
30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başladı.
İskenderun Kaymakam Vekili ve Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop, 39’uncu Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral T. Erkan Olgay ve İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil tarafından Atatürk anıtına çelenk sunuldu.
Ardından saygı duruşunda bulunuldu istiklal marşı okundu.

Anıt alanındaki törenin ardından İskenderun Kaymakamlığında İskenderun Kaymakam Vekili ve Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop, 39’uncu Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erkan Olgay ve İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil tebrikleri kabul etti.
 
 
TÖRENLER ATATÜRK BULVARINDA DEVAM ETTİ
 
Zafer Bayramı nedeni ile Atatürk Bulvarı üzerinde düzenlenen törende ilk olarak İskenderun Kaymakam Vekili ve Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop, 39’uncu Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral T. Erkan Olgay ve İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil törene katılanların ve halkın bayramını kutladı.
Ardından saygı duruşunda bulunulmasının ardından ve İstiklal Marşı okundu.
Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı 39.Mekanize Tugay Komutanlığındaki görevli bir subay yaparken iki öğrencinin şiir okuduğu, kutlama programı, tören geçişi ile sona erdi.
 
 
BAŞKAN SEYFİ DİNGİL ZAFER BAYRAMINI KUTLADI
 
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.
 
Başkan Seyfi Dingil mesajında şunları kaydetti:

“30 Ağustos 1922 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde eşsiz bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile vatan topraklarımız kurtarılarak, Türk milletinin sonsuza kadar bağımsız yaşayacağı ilan edilmiştir. Milletimiz bu zaferle milli egemenlik birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, kendini tarih sahnesinden silmek isteyenlere, tüm mazlum halklara örnek teşkil edecek şekilde unutulmayacak bir ders vermişti.

Dün olduğu gibi bugün de aziz milletimiz ülkesini tehdit altında gördüğünde olağanüstü bir vatanseverlik ve kahramanlıkla bu tehdidi bertaraf ettiğini, hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, ülkesi için çekinmeden canını siper edeceğini ve de ülkesi ve milletiyle sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmiştir.
Bu duygularla Zafer Bayramımızın 95. yıl dönümünü kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, canlarınıülkemiz için feda eden aziz şehitlerimize, kahraman gazilerimize şükran, minnet ve saygılarımı sunuyorum”
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet