Skip Navigation Links

Payas, Yeni Payas’a Taşınacak !!!

Projenin 5 Yılda Bitmesi Öngörülüyor..

Payas, Yeni Payas’a Taşınacak !!!Web
TV

Payas   A+a-

 Payas belediye başkanı Bekir Altan, Akdeniz Tüccar ve Sanayici İşadamları Derneği (ATSİAD)’ ı ziyaret etti. 
ATSİAD Başkanı Züher Bulgurcu, dernek üyelerinin aralarında  dayanışma ve işbirliği içinde olduklarını belirterek, bir çok sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdiklerini söyledi. 
 
ATSİAD Başkanı  Züher Bulgurcu ve üyelerle gündem, ekonomi ve yerel sorunlar üzerine verimli bir sohbet gerçekleştiren Başkan Bekir Altan, iddialı “Yeni Bir Şehir Kuruyoruz”  projesinin ayrıntılarına dikkat çekti. 
 
Konuşmasında işdünyasının birlik ve beraberliğinin önemine dikkat çeken Başkan Altan, yasaları çok iyi bilen, Devletin sunduğu teşvik ve hibe desteklerini çok iyi takip ederek bu imkanlardan yararlanmak için mücadele veren yatırımcıların kazançlı çıktığını söyledi. 
 
20 yıllık belediye başkanlığı döneminde olduğu gibi her zaman işdünyasının yanında olmaya devam edeceği mesajını veren Başkan
Altan, ne zaman ihtiyaç duyulursa yardıma koşmaya hazır olduğunu ifade etti. 
 
12 Mahalleden oluşan Payas’ı yeni kurulacak şehirde tek bir mahalleye dönüştüreceklerini belirten Bekir Altan, projenin önümüzdeki 5 yılda tamamlanmasını öngördüklerini söyledi. 
 
Şehirlerin önemli bir bölümünün eski yapılardan oluştuğunu, o dönemlerde kullanılan beton kalitesinin ise alınan numunelerden elde edilen verilerle C8 ile C12 arasında çıktığını belirtirken, İsdemir’den alınan beton numunelerinden de bu sonuçları elde ettiklerini söyledi ve olası bir depremde bu binaların tümüyle yıkılma riskiyle karşı karşıya kalacağına dikkat çekti. 
 
Çağlalık bölgesinde devam eden Yeni Payas ile birlikte, mevcut Payas’ın sanayi yatırımlarına ayrılacağını belirten Başkan Altan, 200 ile 300 milyon Euro arasında maliyeti olduğu tahmin edilen projenin finansmanında hiçbir  sorun bulunmadığını, onlarca holdingin Yeni Payas projesiyle yakından ilgilendiğine dikkat çekti. 
 
Payas halkının büyük bir bölümünün Yeni Payas projesine sıcak baktığını belirten Başkan Altan, üzerinde hassasiyetle durdukları şehir projesinde tüm sosyal donatılar, alt yapı ve şehir planının gelecek 50 yıl öngörülerek yapılacağını ifade ederken, Belen ve Arsuz ilçelerinin vatandaşların ikamet edeceği iki önemli şehir olduğuna vurgu yaptı. 
 
Kurulacak yeni Payas’ta imar kurallarını değiştirilemeyecek şekilde düzenleyip, gelecek yıllarda kim belediye başkanı olursa olsun çarpık kentleşmeye neden olacak kararlar vermesinin önüne geçmeyi hedeflediklerini belirten Başkan Altan, gelecek hedeflerinin bölgenin ekonomik ve sosyal refahı olduğunu ifade etti. 
 
Türkiye’nin en önemli sorunlarından birinin de yatırımcılara arsa tahsisi olduğunu hatırlatan Başkan Altan, 6-7 milyon olan Payas’taki demir çelik üretiminin 20 milyon tona çıktığı bir dönemde, yeni yatırımcılara yer göstermediklerinin altını çizdi.
 
Türkiye’nin üretime yönelmesi gerektiğini belirten Başkan Altan, yerli ve yabancı yatırımcılara imkan sunulmasıyla birlikte bölgenin çok önemli bir konuma geleceğine olan inancını ifade etti.
 
Payas, Yeni Payas’a Taşınacak !!! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet