Skip Navigation Links

Başkan Savaş Dev Tesisi İnceledi

HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Japonya’da Küçükdalyan-Atıksu MBR Teknolojili Atıksu Arıtma Tesisi’nin teknik denetimini gerçekleştirdi.

Başkan Savaş Dev Tesisi İnceledi

Gündem   A+a-

 Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Japonya’da Küçükdalyan-Atıksu MBR (Membran Biyoreaktör) Teknolojili Atıksu Arıtma Tesisi’nin teknik denetimini gerçekleştirdi. 
Kyuhogi Osaka'da yapılan teknik incelemeye Başkan Savaş’ın eşi Nazan Savaş, HATSU Daire Başkanları ile uzman teknik personel katılım gösterirken, dünyada 5., Avrupa’da 2. Türkiye’de ise en büyük kapasiteye sahip Membran Biyoreaktör Teknolojili  Maşuklu-Narlıca Atıksu arıtma tesisinin Membran ünitelerinin malzeme kabulü de yapıldı.
Başkan Savaş, Asi Nehri’nin tabanına döşenen borularla, Antakya ve Defne ilçelerinden nehre akan atıksuları toplamak için başlatılan çalışmaların sürdüğünü ve Asi Nehri projesinin en büyük ayağı olan 52 milyon 820 bin 664 TL değerinde devam eden dev tesisin işletmeye alınmasıyla % 99’9 kirlilik giderimi sağlanarak, içmesuyu kalitesinde arıtılmış suyun Asi Nehri’ne deşarj edileceğini ifade etti. 
Başkan Savaş, “sağlıklı yaşam ve temiz çevre ilkesiyle arıtma tesisi ve altyapı çalışmalarını sürdürüyoruz. Hataylıların temiz bir Asi Nehri’ne kavuşması amacıyla mücadele içindeyiz” dedi.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet