Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Doğal Yaşam Alanları Değerlendiriliyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi, yıllardır hizmet götürülmeyen kırsal bölgelerdeki titiz çalışmalarını sürdürerek halkın problemlerine çözüm üretiyor.

Doğal Yaşam Alanları DeğerlendiriliyorWeb
TV

Gündem   A+a-

 Hatay’ın, Büyükşehir statüsündeki üçüncü yılına doğru gelinirken, ilde ciddi yatırımlar ve projelerle hizmet üreten Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, şehirdeki yaylalarda da bir takım çalışmalar gerçekleştirerek vatandaşların kullanımına sunabileceği alanlar inşa ediyor. Bu doğrultuda harekete geçen HBB ekipleri, İskenderun ilçesinin yaylalarının kullanıma kazandırılması ve insanların doğal ortam ile buluşmasının sağlanması amacıyla harekete geçti.
 

7.5 KİLOMETRELİK YAYLA YOLUNDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

 
Eskimiş ve dar olan yayla yollarında genişletme, zemin iyileştirme ve çevre düzenlemesi adına çalışmalara başlayan HBB Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, Bekbele ile Akçay Mahalleleri arasındaki 7.5 kilometrelik yayla yolunun 2 kilometrelik kısmının genişletme çalışmalarını tamamladı. Çalışmaların devamı niteliğinde yol genişletme işlemlerinin ardından beton asfalt yapılacağını duyuran ekipler, sanat yapıları olarak kutu menfez ve duvar yapım çalışmalarına da başlayacaklarını belirtti.  
 

“TÜM SAKİNLERİMİZ YAYLADA OLMANIN MUTLULUĞUNU YAŞAYACAKLAR”

 
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu ile birlikte yol yapım çalışmalarını yerinde incelemek üzere İskenderun ilçesinin Bekbele mahallesine gitti.
Çalışmaları yakından gözlemleyen Başkan Savaş, vatandaşların yıllardır göremediği hizmeti ayaklarına getirmekten dolayı mutluluk duyduğunu dile getirerek: “Bekbele ve Akçay Yaylalarımızın yolu üzerindeyiz. Yıllardır bu yol atıl durumda ve her tarafı bozulmuş şekilde duruyordu.  Biz yolu büyük bir şekilde genişletiyoruz. Ulaşım ve alt yapı çalışmalarının yanı sıra Akçay Mahallesindeki yüzyıllık su sorununa da çözüm düşündük. Bölgeye yeni su kuyusu açarak hem Bekbele hem de Akçay Mahallelerinin su sorununu çözeceğiz. Bunun dışında Taş Oluk Yaylamızın kanayan yarası olan, çobanların hayvanlarına su bulmakta güçlük çektiği bölgelere su yalakları yaptık. Şuanda çobanlarımız, hayvanlarımız ve orada yaşayan tüm sakinlerimiz huzur içerisinde yaylada olmanın mutluluğunu yaşıyorlar. Umuyoruz ki Hatay’ın her tarafında hizmeti kendimize şiar edinmiş bir şekilde yaparken hemşerilerimizin de duasıyla Hatay’ı daha da fazla kalkındırmaya devam edeceğiz. Böylelikle Hatay’daki hizmeti hep birlikte geleceğe taşıyacağız.  Yapmış olduğumuz yayla yolumuz, su yalaklarımız ve su sondajı tüm bölge hemşerilerimize hayırlı olsun.” sözlerini kaydetti.

“BÖLGEDE NADİR KALAN YAYLALAR HALKA KAZANDIRILIYOR”

 
CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu ise incelemeler sırasında; “Hatay Büyükşehir Belediyesi, Hatay’ın her noktasına hiçbir ayrım yapmaksızın hizmet götürmeye devam ediyor. Bugün Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Lütfü Savaş ile birlikte Hatay’da özellikle bu bölgede nadir kalan, yolu yapılmayan yaylalardan birinin yolunun yapım aşamasındayız. Bu yolda incelemelerde bulunmaya geldik. Bekbele ve Akçay Yaylası yol yapım çalışma aşamalarını yakından gözlemlemek istedik.  Yapımı tamamlandığında bölgenin rahatlıkla kullanacağı bu yolun hayırlı uğurlu olmasını diliyorum ve yolun yapılmasında emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Lütfü Savaş olmak üzere tüm ekibe sonsuz teşekkürlerimiz sunuyorum.” ifadelerinde bulundu.
Doğal Yaşam Alanları Değerlendiriliyor videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş