Skip Navigation Links

Başkan Savaş 5’inci Teşvik Bölgesine Geçmeye Kararlı

“Hatay Halkı Hakkını İstiyor” adlı teşvik kampanyasını yaygınlaştırmak adına sürdürülen toplantılar aralıksız devam ediyor.

Başkan Savaş 5’inci Teşvik Bölgesine Geçmeye Kararlı

Gündem   A+a-

 Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş önderliğinde ve Hatay’ın geleceğine önemli katkı sunacak olan “Hatay Halkı Hakkını İstiyor” adlı teşvik kampanyasını yaygınlaştırmak adına sürdürülen ve muhtarlarla düzenlenen istişare toplantıları aralıksız olarak devam ediyor.
Hatay’ın aydınlık geleceği için çeşitli projeler üreterek ülke gündemine oturan ve hemşehrilerinin takdirini kazanan Başkan Savaş, 14 Ağustos Pazartesi günü Defne ve Antakyalı muhtarlarla bir araya gelerek 5’inci teşvik bölgesine geçebilmek için başlatılan imza kampanyası hakkında bilgiler vererek destek sözü aldı.
Kuzeytepe’de gerçekleştirilen toplantıya Başkan Savaş’ın yanı sıra CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, CHP Antakya İlçe Başkanı Hasan Ramiz Parlar, Defne İlçe Başkanı Mehmet Gönenç, Hatay Muhtarlar Derneği Başkanı Mahmut Gülcü, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Ümit Kutlu ve çok sayıda muhtar katılım gösterdi.        

 

“TEŞVİK KAMPANYASI OLUMLU SONUÇLANIRSA BELEDİYELER DE VATANDAŞLAR DA KAZANACAK”        

 

Konuşmasına bu kampanyanın sadece bir siyasi partinin ya da tek başına bir belediye başkanının görevi olmadığının Hatay’da yaşayan herkesin görevi olduğunun altını çizerek başlayan Başkan Savaş, “Eğer şehrimizi düşünüyorsak hepimiz üzerimize düşen görevi yapmak zorundayız. Bizim 2011’de ticaret hacmimiz 6,5 milyar dolardı. 2016 sonunda 4,3 milyar dolara geriledi. Yani bu rakamlar 5/2 oranında düşmüş. Bu da hepimizin evinde giren para miktarı düşmüş demektir. 2011 yılına kadar teşvik alan bölgeler listesinde 4 bölge vardı ve Hatay 3’üncü bölgedeydi. 2012 yılının Haziran ayından itibaren bu rakam 6 bölgeye çıktı ve bizim komşularımız Kilis, Kahramanmaraş ile Osmaniye 5’inci bölgeye alınırken biz 4’üncü bölgeye alındık. İlk aşamada verilen bu kararı eleştirmiyorum. Ancak 2011 yılından bu yana yaşanan Suriye Savaş’ı ile Hatay olarak 14-15 ülkeye ihracat yapamaz olduk. Lojistik sektörümüzdeki tır filolarımız 12,500’ten 2,500’ e geriledi. Tüm bunların yanı sıra Hatay’daki 7 adet büyük fabrika Osmaniye’ye taşındı. Bu fabrikaların her birinde genel olarak 5 bin işçi çalışıyor. Şunu bilin ki teşvik kampanyası olumlu sonuçlanırsa belediyeler de kazanacak vatandaşlar da kazanacak” açıklamasında bulundu.

 

“5’INCİ TEŞVİK BÖLGESİNE GEÇMEMİZ HALİNDE 12 BİN ÇOCUĞUMUZA İŞ KAPISI AÇILACAK, YILDA 10 MİLYAR YATIRIM GELECEK”

 

Başkan Savaş, “Hatay’ın 2011’de kişi başına düşen gelir 7 bin 637 dolardı. Şu anda bu rakam 6 bin 122 dolara düştü. Kişi başına 1515 dolar gelir kaybımız olmuş. Bunu bir aile ile örneklendirecek olursak; aile bir ayda 5 bin lira kazanıyorken bu gelir 4 bin liraya düşmüş durumda. Bu da %20’lik bir kayıba eşdeğer. Eğer bu durum böyle devam ederse ve biz teşvik bölgesinde 4’üncü sırada kalırsak, yatırımlar Osmaniye ve Kahramanmaraş’a gitmeye devam edecek. Bizim fabrikalarımız da oraya göçecek. Çünkü orada fabrika kuranlara ve istihdam sağlayanlara devletimiz tarafından verilen ekonomik yatırımlar var. Bu imkanlara sahip olmak için fabrika kurmak isteyen müteşebbisler en yakın olan Osmaniye’ye gidiyor. Osmaniye’de demir çelik sektöründe İskenderun’dakinin 4-5 katı büyüklüğünde 2 fabrika açan Tosyalı; demir çelikten kütüğü alıyor, kara yoluyla Osmaniye’ye götürüyor, Osmaniye’de işliyor ve geri getirip İskenderun Limanı’nda ihracat yapıyor. Tüm bunları yapmasına rağmen fabrika karda. Bunun nedeni ise 7-8 kalemde vergi muafiyeti olduğu vergiden, ihracattan, KDV ve SGK primlerinden indirim aldığı için. 5’inci bölgedeki konum o kadar avantajlı ki biz o avantajı Hatay olarak alırsak yılda 10-12 bin çocuğumuza iş kapısı açılacak. Ayrıca Hatay’a yılda 10 milyar yatırım gelecek. Bununla birlikte her eve en az %20 daha fazla para girecek” ifadelerine yer verdi.

 

“BU KAMPANYAYA HERKES DESTEK VERİRSE ANKARA SESİMİZİ DAHA NET DUYAR”

 
Başkan Savaş, “Biz 2011 yılında Türkiye’nin ihracatının %1,5’luk kısmını yaparken, şu anda %1,2’lik orana düşmüşüz. Bütün bu göstergeler bizim giderek geriye düştüğümüzü gösteriyor. Bu kampanyaya herkes destek verirse Ankara sesimizi daha net duyar ve ona göre karar verir. Bu mücadele hiçbirimizin siyasi, ekonomik ikbal ya da kişilerin kendini gösterme mücadelesi değil. Bu hepimizin çocuklarının, torunlarının gelecek hakkını, ekonomik hakkını, huzurunu, beklentilerini karşılayabilmek için verilen bir mücadele. Bu nedenle ben tüm çalışma arkadaşlarımızın ve muhtarlarımızın bu kampanya için tek tek ev ev gezerek destek olmalarını ve imza toplamalarını temenni ediyorum”dedi.

 

BU KAMPANYA HATAY’IN İKİNCİ KURTULUŞ MÜCADELESİ

 
Konuşmasının devamında geçtiğimiz günlerde 8’inci Uluslararası Aba Güreşi’nin Türkiye Şampiyonası’nı gerçekleştirildiğini hatırlatan Başkan Savaş, “ Kampanyanın başlaması da Aba Güreşi gibi 23 Temmuz festivallerine denk geldi. HBB Spor Kompleksi ve Yaşam Merkezi’nin Mersah Alanı’nda gerçekleştirdiğimiz Aba Güreşi seçmelerini izleyen 1500 kişi vardı. Bu vatandaşların 400’ü kampanyaya imza atmış. İmza kampanyasında çalışan arkadaşlarımız geriye kalan 1100 kişinin kampanyayı anlamadıkları için imzalamadıklarını ifade etti. Ben de sahaya indim be anlattım. Bunun bir kampanya olduğunu, kefaletin bende olduğunu, bu işin bir siyasi olay olmadığını ve bu kampanyanın çocuklarımız ve torunlarımızın geleceği için bir imza kampanyası olduğunu dile getirdim. Ardından geri kalan vatandaşlar da kampanyayı imzaladı. O güreş severler beni tanıyor ve güveniyordu. Siz muhtarlar da mahallelerinizin en güvenilir adamlarısınız. Siyasi bir desteğiniz olmadan sadece sevilerek ve güvenilerek seçilmişsiniz. Size güven milletvekillerinden, belediye, il ve ilçe başkanlarından daha fazla. Hiçbir siyasi olgu barındırmayan sadece Türk Bayrağımızın renklerinden oluşan kampanya renkleriyle imza istiyoruz. Kimsenin sahte dememesi için ad, soyadı ve telefon numaraları ile imza istiyoruz. Bu Hatay’ın 2’inci kurtuluş mücadelesi. Bu mücadele 1938’deki kadar değerli ve önemli, çünkü bu ekonomik mücadelenin zirvesi. Bu mücadeleyi kazandığımız zaman Hatay 2-3 yıl içerisinde rahat bir nefes alacak” açıklamasında bulundu.
 

“HER 100 SURİYELİDEN 89’U HATAY’DA YAŞIYOR”

 
Suriye Savaşı’ndan en büyük zararı Hatay halkının gördüğünün altını çizen Başkan Savaş, “Şu anda Suriyelilerin 16,1’i İstanbul’da, 14,1’i Şanlıurfa’da ve 12,9’u Hatay’da yaşıyor. Bunu genellersek, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay bölgesindeki Suriyelilerin %74’ü, Akdeniz Bölgesi’ndeki Suriyelilerin %46’sı, 4’üncü bölgedeki illerde yaşayan Suriyelilerin %89’u Hatay’da yaşıyor. Her 100 Suriyeliden 89’u Hatay’da yaşarken geriye kalan 11’i de 4’üncü bölgedeki illerde yaşıyor.
 

“BU KAMPANYAYI İMZALAMAK YAPMIŞ OLDUĞUMUZ İBADETLERİN EN FARZ OLANIDIR”

 
Başkan Savaş, “Hatay Türkiye genelinde en mutsuz 5’inci il. 81 il içerisinde mutluluk oranımız %76. En azından çocuklarımızı ve torunlarımızı mutlu kılmak için çok önemli. Bu kampanyayı imzalamak belki de yapmış olduğunuz ibadetlerin en farz olanıdır” diyerek konuşmasını noktaladı.
Muhtarlara mahallerindeki vatandaşlara kampanyayı imzalatacaklarına dair gerekli belgelerin dağıtılmasının ardından toplantı son buldu.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet