Skip Navigation Links

Palmiyeler İçin Endişeye Mahal Yok

Hatay Büyükşehir Belediyesi, sökülen Palmiyeleri yeniden dikiyor ve canlandırıyor

Palmiyeler İçin Endişeye Mahal Yok

Gündem   A+a-

 Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin ihale ederek gerçekleştirmeye çalıştığı Pac Projesi çerçevesinde, Prof. Dr. Muammer Aksoy Caddesi üzerinde sökülen Palmiye Ağaçları, Nardüzü Mevkii’nde yeniden dikiliyor, kökü toprak ve suyla beslenip, Palmiye ağaçlarının yaşaması sağlanıyor.
Genellikle aynı gün sökülen Palmiye Ağaçları yine aynı gün, birkaç saat içinde önceden belirlenmiş noktalara dikiliyor. İskenderun’un ve Akdeniz’in simgesi sayılan Palmiye Ağaçlarının bu yolla korunması ve canlı tutulması yerinde ve isabetli bir uygulama olarak görünüyor.
2018 Şubat sonu veya Mart ayı ortasına kadar sürmesi beklenen proje kapsamında daha sökülecek ve yeniden dikilecek olan Palmiyeler olduğu ifade ediliyor. İskenderun merkezde belirlenecek noktalara da Palmiye dikilmesini isteyen bazı yeşil ve doğaseverler, palmiyelerin ve tüm ağaçların sürekli korunmasından yana tavır sergiliyorlar.
Palmiye ağaçlarının iş makinaları yardımıyla olabildiğince zedelenmeden sökülmesi, yere yatırılması, ardından da açık kasa TIR’larla dikilecek alanlara taşınması da titizlik ve itina ile gerçekleştiriliyor. Diğer kentlere ve belediye örnek olan bu çalışmanın gerektikçe sürdürüleceği öğrenildi. Hatay Büyükşehir Belediyesi bünyesinde İnşaat Mühendisi olan Ali Fırat Gürlek’in, Palmiyeler ile diğer ağaçlara hassas yaklaşması, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimler ininde aynı hassasiyet içinde olmaları, koordineli ve titiz bir çalışma sürdürülmesine neden oluyor.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet