Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Ahmet Selçuk İlkan İlk Kitabı İGC'ye İmzaladı

Yarın Antakya'da bir şiir proğramı sunacak olan ünlü şair Ahmet Selçuk İlkan, kendisiyle ilgili yazılan 275 sayfalık kitabın ilkini ziyaret ettiği

Ahmet Selçuk İlkan İlk Kitabı İGC'ye İmzaladı

Gündem   A+a-

 
Yarın Antakya'da bir şiir proğramı sunacak olan ünlü şair Ahmet Selçuk İlkan, kendisiyle ilgili yazılan 275 sayfalık kitabın ilkini ziyaret ettiği İskenderun Gazeteciler Cemiyeti için imzaladı.
 
İşadamı arkadaşı Nuri Üysen ile birlikte İGC'ye gelen İlkan, bol bol anılarını anlattı.Ahmet Selçuk İlkan, günümüzde artık eski sanatçıların olmaması nedeniyle derin duygularla bezeli şarkıların da olmadığını belirtti.
 
İLK KİTAP İGC’YE
 
Ahmet Selçuk İlkan, Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından kültür yayını olarak çıkarılan, Ferhan Uludere’nin yazdığı, kendisine ait fotoğraflarla, yaşamından kesitlerle bezeli 275 sayfalı lüx baskı kitabın henüz dün çıkan nüshalarından ilkini İGC’ye armağan etti. Giriş sayfasına “İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’nin çok değerli kalemlerine, eşsiz yürekli emekçilerine, Sevgilerin, Saygıların en güzeliyle” ibarelerini yazarak imzalayan İlkan, kitabı, İGC Genel Sekreteri Hilmi Diken’e teslim etti.
 
Anılar, Bir Bilebilsen, Bir Gülü Sevdim, Bana Sor, Gözler Kalbin Aynasıdır, Hatıram Olsun gibi çok sevilen şarkıların da güfte yazarı olan Ahmet Selçuk İlkan, proğramlarında en çok Ümit Yaşar Oğuzcan tarafından kendisine armağan edilen ‘Ayten’ şiirinin istendiğini de vurguladı. Bu şiirden kısa bir bölüm de gazetecilere okuyan İlkan, “ben bu yörenin insanıyım..Her gelişimde mutluluktan uçuyorum. Antakya da yapacağım proğram da beni çok heyecanlandırıyor’’dedi.
 
ANILAR ÇOK
 
Şair Ahmet Selçuk İlkan, çeşitli sanatçılarla yaşadığı anılardan da sözetti.Özellikle Bülent Ersoy, Selami Şahin ve Şener Şen ile kahkaha dolu anılarını anlattı. 40.Sanat yılında olduğunu belirten İlkan, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin kendisi için özel bir proğram hazırlığında olduğunu da ifade etti.
 
İşadamı Nuri Üysen de, Ahmet Selçuk İlkan’ın çok önemli bir şair olduğunu belirterek, “okulumuzun yıldönümünde kendisini davet ettik ve kırmadı. O gece bizim için mükemmel geçti.”dedi.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar