Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Samandağ’da “Hatay Hakkını İstiyor “Bilgilendirme Toplantısı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş,Hatay CHP İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir

Samandağ’da “Hatay Hakkını İstiyor “Bilgilendirme Toplantısı

Gündem   A+a-

 
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş,Hatay CHP İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir,Samandağ CHP İlçe Başkanı İbrahim Aydoğan , Hatay Büyükşehir Belediyesi Muhtarlar Daire Başkanı Derviş Kezat  ,Hatay Muhtarlar Derneği Başkanı Mahmut Gülcü,Samandağ Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Nehir, Samandağ Belediye Başkan  Yardımcısı Mehmet Ali Kamacı,Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız, Samandağ Mahalle Muhtarları ,Samandağ Belediye Meclis Üyelerinin katılımıyla bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
 
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’in ev sahipliğinde Dervişan tesislerinde düzenlenen Bilgilendirme toplantıda  “Hatay Halkı Hakkını İstiyor”  adlı kampanya konuşuldu.
 
Samandağ CHP İlçe Başkanı İbrahim Aydoğan ,”Hatay Halkı Hakkını İstiyor  “ kampanyasına parti yada siyasi görüş ayrımı olmaksızın herkesin destek vermesi gerektiği belirtti.
 
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir konuşmasında:” Hatay Türkiye’de vergi ödemede 12 il ama hizmet almada 56.il. Bu makûs talihin değişmesi gerekmektedir. Sn. Büyükşehir Belediye Başkanımızın başlattığı kampanya ile biz bu talebimizi daha yüksek sesle ifade etme fırsatı bulduk. Unutulduk,uzun yıllar hizmetlerden mahrum kaldık.İlimizin yetiştirdiği önemli işadamları bu teşviklerden faydalanamadılar diye başka illerde yatırım yapmak zorunda kaldılar. Bir taraftan komşumuz Suriye’de yaşanan sıkıntıdan  kaynaklı teşvikli iller kapsamına alınan  iller ile kıyaslandığında en az onlar kadar meşakkat çeken bir il olmamıza rağmen maalesef o statüye taşınamadık,o statüde görülmek istenmedik.  Kentimiz  500 bin Suriyeli nüfus barındırıyor . Böylesine  bir  nüfus bütün  hizmetlerden (alt yapı,üst yapı,su,kanalizasyon vd…) faydalanıyor.Bütün bunların yaşandığı bir kentte bu kenti  teşvikten mahrum bırakılmak kabul edilebilir değildir.   Bu şehrin bütün insanları bu kentin bu şekilde mağdur edilmesiyle ilgili sıkıntı yaşıyor. Siyasi  görüş, parti, farkı olmaksızın  bütün Hataylıların, bütün siyasilerin bu kampanyaya destek vermesi gerekiyor. Hatay halkının da bu kampanyayı sahiplendiğini ve kampanyanın başarıyla gerçekleştiğini görüyoruz. Bu kampanyanın başarıya ulaşması içinde elimizden geleni yapacağız. “dedi.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş .”Gelecek nesillerimiz adına “Hatay halkı hakkını istiyor  “kampanyasına destek istemeye geldik. Hatay’da ekonomi giderek daha kötüye gidiyor. Hatay’da işsizlik o komşu kentlerimizin çok üstündedir. Tuik verilerilerine göre 17.70 işsizlik oranı yüzde 35  üzerinde gencimiz işsizdir. Suriye’de ve Ortadoğuda’ki   gelişmeler bizlere olumsuz olarak yansıyor. Hatay’da  ekonomi sorununu çözmemiz gerekiyor. 2011 ‘de vergide 7. İdik. 6 buçuk milyar dolar ticaret hacmimiz vardı. Şimdi 4.2 milyar dolara geriledi. Ortadoğuya ticaretimiz neredeyse sıfırlandı. Son bir yıl 7  fabrikamız Osmaniye’ye taşındı.Bu fabrikalarda 5000 kişi çalışıyordu.  lojistik sektöründe 12500 araçtan 2500 araca düştük.Hataydaki bütün insanlarımızın sahiplenmesi gereken bir kampanyadır. Milletimiz bu kampanyaya sahip çıktı. Bu kampanya çerçevesinde  biz sadece hakkımızı istiyoruz. Destek olan herkese teşekkür ediyoruz.”dedi.
 
CHP İl Başkanı Mehmet Güzelmansur:”Hatay ekonomisi gerçekten çok kötü durumdadır. Son bir yıl içerisinde Hatay’da 5 banka  şubelerini kapattı. Ortadoğudaki gelişmelerden önce ekonomimiz iyi durumdaydı.5.6. böl gede olan illerde fabrika kuranlar avantajlı durumdadır. Bizim ortak paydamız Hataydır. bütün vatandaşlarımızın bu kampanyaya destek olması gerekmektedir.Tüik rakamlarına göre sürekli durum daha da kötüye gitmektedir.  Cilvegözü kapısı kapandı. Yaş Sebze meyve ihracatımız azaldı. Çocuklarımıza torunlarımıza bir vefa borcumuz var. Bu açıdan bakıldığında bu kampanyaya destek olmalıyız.”dedi .
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş