Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

HBB Zabıtası ile Polis Halkı Dilencilere Karşı Uyarıyor

Zabıta ekipleri, kavşaklarda ve trafik ışıklarında,gelir elde etmeye çalışan dilencileri önlemek için bir takım çalışmalar yürütüyor.

HBB Zabıtası ile Polis Halkı Dilencilere Karşı UyarıyorWeb
TV

Gündem   A+a-

 Hatay Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ve Hatay İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, kavşaklarda ve trafik ışıklarında halkın duygularını sömürerek, gelir elde etmeye çalışan dilencileri önlemek için bir takım çalışmalar yürütüyor.
İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve HBB Zabıta Dairesi Başkanlığının ortak olarak yürüttüğü çalışmada çeşitli bahanelerle dilencilik yapan kişilere fırsat verilmemesi konusunda vatandaşlar uyarıldı. Halktan para talebinde bulunarak dilencilik yapan bireylerin önlenmesi adına yürütülen çalışmalarda, bu işi yapan kişiler hakkında yasal işlem uygulanırken, bir yandan da halkın bilinçlendirilmesi adına broşürler dağıtıldı.

“ÇOCUKLARA ACIYARAK DEĞİL, GELECEKLERİNİ DÜŞÜNEREK YAKLAŞIN”

Halkın yoğunlukta olduğu bölgeler, cadde ve kavşaklarda trafik ışıklarında bekleyen araçların aralarına girerek tehlike oluşturan, mendil, su satan veya çeşitli bahanelerle dilencilik yapan kişilere yönelik çalışma yürüten HBB Zabıta ekipleri, bu bireylere fırsat vererek dilenciliğe teşvik edilmemesi gerektiği konusunda vatandaşları uyararak bilgilendirici broşür dağıttı. Özellikle küçük yaştaki çocukların dilendirilerek gelir elde edilmesinin önlenmesi gerektiğine değinen HBB ekipleri, vatandaşlara dağıttıkları bilgilendirici broşürün üzerine “çocuklara acıyarak değil, geleceklerini düşünerek yaklaşın, dilencilik meslek olmasın,  emeksiz kazanç olmaz, dilencilik ihtiyaç değil, bağımlılıktır” yazılarının yanı sıra “devletimiz ihtiyaç sahiplerinin yanındadır” yazılı broşürleri dağıtarak, vatandaşların bu konuda dikkatli davranmalarını istedi.
 
 
HBB Zabıtası ile Polis Halkı Dilencilere Karşı Uyarıyor videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş