Skip Navigation Links

Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatı Temmuz Ayında Artışta

İhracatın Artması için Markalaşma, İnovasyon ve Ar-Ge Önem Taşıyor

Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatı Temmuz Ayında Artışta

Ekonomi   A+a-

 2017 yılı Temmuz ayında %19 oranında bir artış ile 1,24 milyar $'dan 1,48 milyar $'a ulaşan Türkiye hazır giyim ve konfeksiyon sektör ihracatı Türkiye toplam ihracatından %12,9'luk bir pay aldı. AKİB hazır giyim ve konfeksiyon ihracatı ise yine bu dönemde, %35 oranında artış kaydederek 34,1 milyon dolar olarak gerçekleşti.
Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin bu dönemde en fazla ihracat yapılan ürün grubu bayan dış giyim, bay dış giyim ve diğer hazır eşya olurken, en çok ihracat gerçekleştirilen ülkeler ise İspanya, Ukrayna ve Almanya oldu.
Temmuz ayı ihracatını değerlendiren Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hayri Uğur, %35 oranında bir artış kaydederek 25,2 milyon $'dan 34,1 milyon $'a yükselen AKİB hazır giyim ve konfeksiyon ihracatında geçtiğimiz dönemle karşılaştırıldığında, Ukrayna'ya gerçekleştirilen ihracatta 6,2 milyon $, İspanya'ya gerçekleştirilen ihracatta ise 6 milyon $ artış yaşanmasının büyük önem taşıdığını belirtti.
Ürün gruplarında ise en çok artışın, 2,8 milyon dolarlık ihracat artışı yakalayan bebe giyimi ve eşyası ile 2,4 milyon dolarlık ihracat artışına ulaşan bayan dış giyim ürün grubuna ait olduğunu sözlerine ekleyen UĞUR, AKİB'in Temmuz ayında 11 ülkeye bebe giyimi ve eşyası ihracatı gerçekleştirdiğini, aralarında Ukrayna ve İsveç’in de yer aldığı 9 yeni ülkeye bu ürün grubunda ihracatımızın başladığı bilgisini verdi.

İhracatın Artması için Markalaşma, İnovasyon ve Ar-Ge Önem Taşıyor

Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hayri Uğur Uğur sözlerine şu şekilde devam etti; 2023 yılı için konulan ihracat hedefinde en büyük paylardan biri de Hazır Giyim ve Konfeksiyon sektörüne düşüyor. Bu hedefe ulaşmadaki en önemli unsurlar markalaşma, inovasyon ve Ar-Ge’den oluşuyor. Sektörümüz markalaşma konusunda en müsait altyapıya sahip sektörlerden biri ve hali hazırda ülkemizde üretilen konfeksiyon ürünleri yurtdışında bilinen ve aranan markalar olma yolunda hızla ilerliyor.
Ekonomi Bakanlığı’nın destek paketi olan “Tasarım ve Ürün Geliştirme Projeleri” ile ihracatçılarımızın moda, endüstriyel tasarım ve inavasyon kapasitelerinin arttırılması ve ihracata dönük katma değeri yüksek ürün üretilmesi planlanıyor ve bu konuda bölgemizde örnek projeler oluşturulmaya başlanmış durumda.

Hazır Giyimciler için URGE Projesi Geliyor

Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin de katkısıyla gerçekleştirilecek olan Akdeniz Tekstil – Hazır Giyim Pazara Erişim URGE Projesi’nin temellerinin atılmaya başlandığını dile getiren UĞUR, firmalardan gelecek olan talepler doğrultusunda bölgemizdeki firmalarının yeni pazarlara girmeleri, mevcut pazarlarda etkinliklerinin arttırılması ve uluslararası rekabet gücünün geliştirilebilmesi amacıyla gerçekleştirilecek projenin bölgemiz ve Türkiye ihracatına büyük katkı sağlayacağını belirterek sözlerine son verdi.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet