Skip Navigation Links

Ulaşımda Altınçağ Başlıyor...

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB), yeniden yapılandırma içerisinde olduğu toplu taşıma konusunda önemli adımlar atıyor.

Ulaşımda Altınçağ Başlıyor...

Gündem   A+a-

 Hatay’ın ulaşımdaki sorunlarına kalıcı çözümler üretmek amacıyla yenilikçi, akılcı ve bilimsel projeler üreten Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB), yeniden yapılandırma içerisinde olduğu toplu taşıma konusunda önemli adımlar atıyor.
 
Kurulduğu günden bu yana geçen süre zarfında kanunlar çerçevesinde hareket eden ve toplu taşımada yaşanan sorunlar ile ilgili geçici çözümler yerine teknik analiz ve planlamalar doğrultusunda kalıcı ve sürdürülebilir çözümleri hayata geçiren HBB, ürettiği projeleri hayata geçirmeye hazırlanıyor.

PROJE 2018 YILI İÇİNDE KENT GENELİNDE UYGULANMAYA BAŞLAYACAK

Hatay’da toplu taşımanın nitelikli, sağlıklı ve konforlu şartlarda yapılması ile birlikte vatandaşların bu konuda kendini güvende ve rahat hissetmesi için öncelikle Defne ilçesi Harbiye bölgesinde faaliyet gösteren (Harbiye, Dursunlu, Gümüşgöze, Değirmenyolu, Sinanlı, Bahçeköy, Döver, Balıklıdere) 8 motorlu taşıt kooperatifi ile hayata geçecek proje 2018 yılı içerisinde kentin genelinde uygulanacak.
Hayata geçmeye hazırlanan proje ile ilgili açıklamalar yapan HBB yetkilileri, şoför esnafının arasındaki rekabetin son bulacağı ortak havuz modeline sahip bu projede mevcut tüm kooperatif üyelerinin koltuk (taşıma) kapasiteleri korunarak, kapasite haklarının saklı kalacağının garanti altına alındığını ifade ediyor.

“HEM VATANDAŞLAR HEM DE ŞOFÖR ESNAFI MUTLU OLACAK”

Ayrıca aynı sayıdaki yolcuyu uygun düzeyde taşıyabilecek araç sayıları ve türlerinin belirlendiğini ve ihtiyaç durumunda ilgili kooperatifler tarafından araç alınacağı ifade eden HBB yetkilileri, “Araç sayısının azalmasıyla trafik sıkışıklıkları minimum seviyeye inecek. Mevcut güzergâhlar düzenlenecek. Gidiş dönüşler Kurtuluş Caddesi’nden yapılarak ana caddelere yönlendirilecek. Aynı zamanda Hatay Devlet Hastanesi’ne Harbiye bölgesinden ulaşım için yeni güzergâhlar tahsis edilecek. Belirlenen otobüslerde modern ve insan haklarına saygılı bir yapının temeli atılarak; engelli, 65 yaş üstü ve hareket kısıtlılara uygun, tam alçak tabanlı araçlar sisteme girecek” diyerek alınan tüm kararların vatandaşların mutluluğu ve şoför esnafının mağduriyetinin giderilmesi için olduğunu belirttiler.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet