Skip Navigation Links

İskenderun Yüzme İhtisas Türkiye Şampiyonu

Türkiye Sutopu Federasyonunun U19 Bayanlar Sutopu 1.ligi geçtiğimiz hafta oynanan 2.devre müsabakaları ile sona erdi.

İskenderun Yüzme İhtisas Türkiye Şampiyonu

Spor   A+a-

Türkiye Sutopu Federasyonunun U19 Bayanlar Sutopu 1.ligi geçtiğimiz hafta oynanan 2.devre müsabakaları ile sona erdi. Türkiye genelinden 8 takımın mücadele ettiği 1.ligin ilk devresi Adana’da oynanmış ilk devresini İskenderun Yüzme İhtisas namağlup lider tamamlamıştı. 
     İzmir’de oynanan 2.devre müsabakaları sonunda İskenderun Yüzme İhtisas yine namağlup olarak , 2016-2017  sezonu Türkiye U19 Bayanlar Sutopu 1.ligini Türkiye Şampiyonu olarak tamamladı. Müsabakalar sonunda sıralama 1.İskenderun Yüzme İhtisas 21 puan, 2.İzmir 35 Sutopu 18 puan, İzmir Esti 15 puan olarak oluştu.
İskenderun Yüzme İhtisas Kulübü Başantrenörü Murat Kaptanoğlu elde ettikleri başarı hakkında yaptığı açıklamada şunarı söyledi;
 
"Son yıllarda artan başarı grafiğini geçtiğimiz aylarda Türkiye U15 Bayanlar Sutopu Milli Takımına 3 sporcu daha kazandırarak sürdüren kulübümüz, özverili çalışma sonunda mücadele ettiğimiz U19 Bayanlar Sutopu 1.liginde Türkiye Şampiyonu olarak sezonu tamamlamıştır. Ulusal liglerde mücadele eden tek ilçe takımı olarak, kısıtlı imkanlar ile gösterdiğimiz başarılarımız Türkiye’de dikkatleri üzerimize çekmiş, övgü ile bahsedilen bir kulüp olmamızı sağlamıştır.Şunu gururla söylüyoruz ki;artık İskenderun Yüzme İhtisas, Türk Sutopu’nda hatırı sayılır , önemli bir kulüp haline gelmiştir. 
     Türkiye Bayan Sutopu 1.ligi tarihinde Galatasay, Adalar, Esti takımlarından başka hiçbir takım şampiyon olamamıştır. Bu takımlar Türkiye’de güçlerini ispatlamış. Kendi tesislerine sahip olan, bütçeleri belli düzeyde kulüplerdir. Türkiye bayan Sutopu 1.ligi tarihinde şampiyon olmuş dört takımdan biri İskenderun Yüzme İhtisas olmuştur. Ve uzun yıllar artık bu şekilde anılacaktır. Anadolu’dan bir ilçe takımı olarak 1.ligde şampiyon olmamız hiç kimsenin küçümsememesi gereken önemli bir başarıdır. Anadolu’da bir çok kulüp yıllardır bunun için çaba sarf ediyor. Çok şükür ki lig şampiyonluğu 1.lige çıktığımızın ikinci yılında bize nasip oldu. Bu ligin bir üstü yok. Bu sezon Türkiye 1.liginin en büyük takımı biziz. Tüm yurttan tebrik mesajları alıyoruz. Planlı ve programlı çalışmalarımız sonucunda bu başarımız tesadüf değildir. 
Önümüzdeki sezonlarda işimizin daha zor olduğunu bilerek çalışıyoruz. Halkımızın yaz veya kış temel eğitimlerimizde kulübümüze ilgisi oldukça yüksek. Bu aşamada bizlere inanıp güvendikleri için teşekkür ediyoruz. Altyapımız ne kadar sağlam olursa ileriki yıllarda daha fazla başarıları şehrimize kazandırabiliriz. Temel Eğitimlerimizden yetişen yetenekli sporcuları Yüzme ve Sutopu takımlarımıza entegre edip antrenmanlarımıza devam ediyoruz.
Bu başarılarımızda anahtar ekip çalışmasıdır. Bu aşamada emeği geçen tüm antrenör arkadaşlarıma , sutopundan sorumlu antrenörlerimiz Ökkeş Türkmen Çiçek ve Mehmet Aktepe’ye, bizlere desteklerini esirgemeyen Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu’na ve Kulüp Başkanımız Sayın Kadir Doğan’a , ulaşımımıza destek sağlayan Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz."
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet