Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Başkan Nehir Üniversitelilerle Buluştu

Mithat Nehir Türkiye’nin farklı üniversitelerinde eğitim gören Samandağlı Üniversite öğrencileri ile söyleşi yaptı.

Başkan Nehir Üniversitelilerle Buluştu

Gündem   A+a-

 Başkan Üniversitelilerle Buluşuyor’ projesi kapsamı içinde Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir Türkiye’nin  farklı üniversitelerinde eğitim gören Samandağlı  Üniversite öğrencileri ile söyleşi yaptı.
´Başkan Üniversitelilerle  Buluşuyor´ projesi kapsamı içinde Samandağ Belediye Başkanı Mithat  Nehir  Üniversite  öğrencileri ile söyleşi yaptı.Başkanlık makam odasında  yapılan söyleşide Başkan Nehir, eğitim, kültür, spor ve çeşitli konulardaki görüşlerini öğrencilerle paylaştı. Büyük ilgi ile izlenen söyleşinin son bölümünde Belediye Başkanı Mithat Nehir öğrencilerin sorularını cevaplandırdı. 

YENİ SOSYAL PROJE

Gençlerimiz Geleceğimiz´ sloganı altında ´Başkan Üniversitelilerle   Buluşuyor´ projesi hazırlandı. Bu projeye göre Belediye Başkanı Mithat Nehir, Samandağ ilçesi  sınırları içinde ikamet eden Türkiye’nin farklı üniversitelerinde eğitim gören  Üniversite öğrencileriyle belli periyotlarda buluşacak.  İlk buluşma 2 Ağustos Çarşamba günü başkanlık makam odasında gerçekleşti.  Yaklaşık  2 saat süren söyleşide Başkan Nehir , çeşitli konulardaki görüşlerini öğrencilerle paylaştı. 
Başkan Nehir  öğrencilere :

TOPLUMUN EN DİNAMİK UNSURUSUNUZ 

”Yaşınız ve eğitim düzeyiniz itibariyle toplumun en dinamik unsurusunuz. Yaşadığınız kente karşı sorumluluk duyan,değişim ,dönüşümden yana bireyler  olduğunuzu görüyoruz. Kafanızda idealize ettiklerinizle gerçekler bazen örtüşmüyor. Belediye gibi kamu kurumlarının sorumlu olduğu yasalar, kurallar vardır. Bu yasalara göre kurumlar yönetilmek zorundadır.

SORUNLARI BİRLİKTE AŞIYORUZ 

En temel insani talepleri olan bireylerin  bir araya gelmesiyle yönetime talip olduk. 2009 itibariyle belediyemizin birçok sorunu vardır. Bu sorunları hep beraber aştık.  Bugün Temel belediyecilik faaliyetlerimizin yanında Kreş ve gündüz bakımevi ,Kadın danışma Merkezi,Engelli Dayanışma ve Danışma Merkezi, İstihdam Projeleri ,Mesleki Eğitim Kursları,Tiyatro ,,Müzik Kursları ,Dil eğitimi Üzerine vb… sosyal projeler gerçekleştiriyoruz. 

İSTİHDAM 

Belediyelerin sınırlı kaynakları vardır. Dolayısıyla İstihdam edebileceğimiz kişi sayısı bellidir. Bunun ötesinde geliştirdiğimiz projelerle istihdam yaratmaya çalışıyoruz. Kaynaklarımız  en akılcı şekilde kullanarak hizmet üretmeye çalışıyoruz. 

YETKİLERİN MERKEZİLEŞİTİRLMESİ OTORİTERLEŞMEYİ GETİRİYOR 

Ülkemiz yerelde ve genel idare de merkezileşiyor. Yetki ,karar süreçleri merkezi yapılara bağlanıyor. Demokratik ,gelişmiş ülkelerde durumun tam tersi olduğunu görüyoruz. Yetkilerin  merkezileşmesi doğru değildir. Merkezileşme otoriterleşmeyi, otoriterleşme  de antidemokratik uygulamaları getiriyor.

 DİL EĞİTİMİ 

Eğitim konularında çalışmalar yapmak üzere kurduğumuz Samandağ Hizmet Vakfı tarafından dil okulunun inşaat çalışmaları sürüyor. Uzun vadede anadil konusunda önemli  bir ivme yakalayacağımıza inanıyorum.Siyaset,ekonomik,bilim,kültür her konuda ana dilimizi konuşabileceğimiz  bir imkan oluşacaktır.Dil okulunun faaliyete girmesiyle beraber Samandağ’da  yeni bir dönem başlayacaktır. Farklı dillerde de eğitim vermeyi öngörüyoruz.Kpss ve diğer  kurslarda ,spor faaliyetleri de bu okulun çalışmaları arasında olabilir.

ÇEVRE  SORUNLARI 

Vatandaşlarımızla el ele vererek daha temiz bir çevre yaratabiliriz.Kamu kuruluşlarının çabası ,çalışması vatandaşlarımızın katkısıyla bir sonuca ulaşır. Kirletmemek ve çevreyi korumak hepimize düşen bir sorumluluktur. 
Söyleşinin son bölümünde de Başkan Nehir  öğrencilerden gelen soruları cevaplandırdı. Öğrencilerin büyük bir ilgi ile izlediği söyleşide başkana ağırlıklı olarak, sosyal aktiviteler, çevre ,spor,istihdam, turizm  üzerine sorular yöneltildi.Gençlik çalıştayı yapılması önerisine sıcak bakan Başkan Nehir bir sonraki buluşmada bu konuda  somut bir adım atılabileceğini belirtti. 

ÇÖP AKTARIM MERKEZİ 

Başkan Nehir konuyla ilgili :” Geçici olarak kurduğumuz çöp aktarım merkezi Hatay Büyükşehir Çevre Koruma Daire Başkanlığının  yenisini ve aslını yapması halinde en hızlı şekilde taşınacaktır.  Bu konuda yer tahsisi yapılmıştır. Bu işin takipçisiyiz. En kısa zamanda bu konuda sonuç almayı hedefliyoruz. “dedi 
Proje hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Mithat Nehir  ´Üniversiteli Gençlerle  Buluşmaları´nın gençlik aktiviteleri, eğitim ve şehirlilik bilinci üzerine geliştirildiğini belirtti. 
Gençliği, öğrencileri ve onların değer ve potansiyellerini önemsediklerini vurgulayan Başkan Nehir  belediye olarak amacımız eğitim içinde bulunan gençlerin gelişmesini sağlayacak her türlü oluşumun içinde olmak, imkan sağlamak, teşvik etmek, sorunlarına çözüm getirmek öte yandan da yaşadıkları şehre karşı aidiyet duygusunu geliştirerek, şehre sahip çıkma duygusunu güçlendirmektir´ dedi.  Samandağ  Belediyesi tarafından hazırlanan ´Başkan Nehir Üniversitelilerle Buluşuyor´ projesi kapsamında toplantıların devam edeceği, Gençlik kurultayı yapılması çerçevesinde çalışmalar yapılacağı belirtildi. 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar