Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

'CHP'deki Ön Seçim Kararı Siyasi Partilere Örnek Olur'

Geçtiğimiz dönem milletvekili adayı olduğu sıralarda özlemlerini dile getirirken 'Ön seçim' vurgusunu sıklıkla yapan Ali Oğuz, CHP'de yapılan olağanüs

Politika   A+a-


Geçtiğimiz dönem milletvekili adayı olduğu sıralarda özlemlerini dile getirirken “Ön seçim” vurgusunu sıklıkla yapan Ali Oğuz, CHP’de yapılan olağanüstü tüzük kurultaylarından çıkan sonuca çok sevindiğini söyledi..
 
“CHP’deki Ön Seçim Kararı Siyasi Partilere Örnek Olur”
Geçtiğimiz dönem Cumhuriyet Halk Partisi’nden Hatay Milletvekili adayı olarak gündem yaratan açıklamalarda bulunan ve o dönemde yaptığı açıklamaların haklılığı ortaya çıkınca da ilgi odağı olan Ali Oğuz, CHP’de gerçekleştirilen olağanüstü tüzük kurultaylarında alınan kararların Türk Siyaseti açısından önemli olduğuna vurgu yaptı.
Özellikle önseçimle aday belirleme konusunda alınan kararın tüm siyasi partilerde de etki yaratacağı inancında olduğuna vurgu yapan CHP’den geçtiğimiz dönem Hatay milletvekili adayı olan Ali Oğuz şöyle dedi:
“Cumhuriyet Halk Partisi olağanüstü 16. ve 17. kurultaylarında alınan kararlar benim özlediğim, benim istediğim doğrultuda alınan kararlar. 1980 öncesinde gençlik dönemimizde bunları biz yaşıyorduk, siyasi partiler milletvekilleri adayı olsun, belediye başkanı adayları olsun yani seçime girecek adaylarını önseçimde belirlemek zorundaydı. 12 Eylül 1980’den sonraki süreçte siyasi partilere kendi adaylarını önseçim dışında genel merkez yoklamasıyla bütün adaylarını tespit etme hakkı tanındı. CHP bugüne kadar ben ‘önseçim yapacağım’ dese dahi kanunun verdiği yetkileri herkes kullandı bugüne kadar adaylarını merkez yoklamasıyla belirlediler. Bizim milletvekillerimiz hep liderlerin milletvekili oldular. Biz ne diyorduk, milletvekili halkın milletvekilidir. CHP’nin bu kurultaylarda aldığı kararla bundan sonra milletvekili adaylarını merkez yoklamasıyla tespit etmesi mümkün değil. Milletvekili adaylarının %70’ini ön seçimle %20’sini aday yoklamasıyla, ancak isterse %10’u parti meclis kararıyla tespit edebilecek. Bu demokrasi açısından özellikle parlamenter demokrasiye devam edeceksek son derece olumlu bir karardır. CHP’nin doğru ilkelerle bundan sonra yoluna devam ettiği zaman ön seçim olayı, bence CHP’ye çok şey kazandıracaktır. Bu kazanımlar için illa ki halka somut projelerle gelmesi lazımdır. Somut projelerle gelemese dahi bu kurultayların Cumhuriyet Halk Partisine faydası olmasa dahi Türkiye’ye faydası olacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarken de bu güne getirirken de hep Türkiye için bir şeyler yaptı. Bu yapılan kurultaylarda Türkiye’ye kesinlikle kazandıracaktır. “
 


Payas Esnaf Kefalet ile 8gunhaber
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş