Skip Navigation Links

Asırlık Tek Armut Ağacında Dört Farklı Lezzet!

Farklı türlerdeki armutları asırlık ağaçtan ikram ediyor

Asırlık Tek Armut Ağacında Dört Farklı Lezzet!Web
TV

Gündem   A+a-

 46 yaşındaki Erdal Gözüküçük, kendisini ziyarete gelen arkadaşlarının en çokta asırlık armut ağacından dört farklı lezzeti bir arada bulmalarının hoşlarına gittiğini söyledi.
Hatay’ın İskenderun ilçesinde evinin bahçesindeki asırlık armut ağacına aşılama yöntemiyle armudun 4 farklı türünü yetiştirdi. 46 yaşındaki Erdal Gözüküçük hobi olarak merak sardığı aşılama yöntemiyle aynı ağaçtan armudun dört farklı tür meyvesini aldığını ve ziyaretine gelen arkadaşlarının en çokta tek ağaçtan farklı tatları bir arada bulmalarının hoşlarına gittiğini söyledi.
İskenderun’da Suçıkağı yaylasında dedelerinden kalan ve çocukluk yıllarının geçtiği bahçedeki asırlık taş armut cinsi ağacın geçen zamana yenik düştüğünü belirten Erdal Gözüküçük, yüz yıllık armut ağacını gençleştirme amacıyla çeşit değiştirme aşılamaları yaptıklarını ve armudun farklı türlerini aşılayıp, çok güzel bir verim aldıklarını söyledi.
46 yaşında olan ve özel bir şirkette çalıştığını belirten Gözüküçük, “İş saatlerimin dışında zamanımı bu görmüş olduğunuz bahçemizde geçiriyorum. Burada çok çeşitli meyveler ve sebzeler yetiştiriyorum. Zaten buranın havası ve toprağı da çok güzel. Armut ağacımız çok eski yüz yıllık bir ağaç. Çok büyük ve uzun bir ağaçtı. Ama zamana yenik düştü bizde gençleştirmek amacıyla çeşit değiştirdik. Ağacımıza dört farklı çeşit armut aşıladık. Edindiğim aşılarda buraya uyum sağladı. Çok güzel bir verim aldık.” dedi.
Asırlık ağacın asıl meyvesinin bölgede biraz geç yetişen aromalı bir tür olarak bilinen taş armut olduğunu ifade eden Gözüküçük ağaçtaki diğer armut çeşitlerini anlattı.
Gözüküçük,  “Aşıladığımız asırlık armut ağacımızda taş armudumuz yanında, kış armudu aşısı yaptık. Kış armudu biraz daha geç yetişir. Bu yörede eskiler bilir. Samana gömerlerdi. O zamanki şartlarda. Kışa doğru harika bir tadı var. Kışın tüketilen bir çeşit. Yine İngiliz kökenli williams çeşidimiz var. Çok çabuk uyum sağladı. Bu da şuan piyasadaki en iyi armut türlerinden biridir. Tadı harikadır. Yağlı bir tadı ve hoş bir aroması vardır. Piyasaya hakim bir diğer armut çeşidi ise deveci armududur. Oldukça iri ve büyük olan deveci armudu çok lezzetli, şekerlidir.” dedi.
Evine misafirliğe gelen yakınlarının bahçesine hayran kaldığını belirten Gözüküçük,  bahçesinde birçok tür meyve olmasına rağmen arkadaşlarının en çokta dört farklı tadı bir ağaçtan almak hoşlarına gittiğini ve dolayısıyla da bu durumun da kendisini oldukça mutlu ettiğini sözlerine ekledi.
 
 
 
 
Asırlık Tek Armut Ağacında Dört Farklı Lezzet! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet