Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Sarı Zeybekler Komitesi Anıtkabir’i Ziyaret Etti

İskenderun Sarı Zeybekler Komitesi yetmişsekiz gönüllü ile ülkemizin Kurucusu, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün huzuruna çıktı.

Sarı Zeybekler Komitesi Anıtkabir’i Ziyaret Etti

Gündem   A+a-

 
İskenderun Sarı Zeybekler Komitesi yetmişsekiz gönüllü ile ülkemizin Kurucusu, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün huzuruna çıktı.
          Hatay Büyükşehir Belediyes’ince tahsis edilen 2 araç ve Arsuz Belediyesi’nce tahsis edilen 1 araç ile Sarı Zeybekler Komite Başkanı Nevzat Kurt başkanlığında aralarında Belen Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Mehmet Bilen'in de bulunduğu yetmiş sekiz Atatürk Gönüllüsü İskenderun'dan Ankara'ya giderek, Anıtkabir’i ve Atatürk’ün 15 yıl istiratgah olarak kullanılan Etnografya Müzesi’ni ziyaret ettiler.
          İskenderun Sarı Zeybekler Komitesi Başkanı Nevzat Kurt, Anıtkabir ziyareti sonrasında yaptığı açıklamada şunları söyledi :
Bizler İskenderun Sarı Zeybekler olarak bir çok sosyal projeye imza atmak ve Atatürk konulu rekorlar kırmak için kurulan bir komiteyiz. Bu kapsamda komite üyelerimizi ve ailelerini de yanımıza alarak Ankara’ya Anıtkabir ve Etnografya Müzesi’ne bir gezi düzenledik. Amacımız özellikler gençlere Atatürk sevgisini, O’nun ilke ve devrimlerini, Cumhuriyet kazanımlarına sahip çıkmayı aşılamak.. Üyelerimiz Anıtkabir’i ve Atamızın geçici istirahatgahı olan Etnografya Müzesi rehber eşliğinde gezdi ve bu yerler hakkında geniş bir bilgiye ulaştılar. Geziye katılan herkese Anıtkabir Komutanlığı tarafından hazırlanan teşekkür belgesi de takdim edildi. Buralar ile ilgili gerekli organizasyonu yapan Sarı Zeybekler Komitesi Ankara Temsilcisi sayın Fehit Buran’a teşekkür ediyoruz..
Ayrıca birçok filmde Atatürk’ü başarı ile canlandıran değerli arkadaşım Yalçın Mıhçı’ya da bizleri Anıtkabir’de yalnız bırakmayarak tüm program boyunca yanımızda oldu. Kendisine ve değerli menajeri Figen Bilen Atalay’a sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz…
Bu ziyaretimizde bize destek olarak araç tahsis eden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a ve Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’ya ayrıca bizleri yolcu etme nezaketinde bulunan Arsuz Belediyesi Özel Kalem ve Zabıta Müdürü Sinan Altan’a teşekkür ederiz."
"Atatürk'ün Mozolesine Karanfiller Bırakıldı"

          Açıklamanın ardından, Hatay Büyükşehir ve Arsuz Belediyesinin tahsis ettiği 3 araç ile Ankara'ya gitmek üzere yola çıkan Yetmiş Sekiz kişiden oluşan Sarı Zeybekler Komitesi Başkan ve üyeleri, Anıtkabir'de teker teker mozoleye karanfil bırakırken, daha sonra Etnografya Müzesi’ni rehberler eşliğinde gezme imkanı buldular.
 
"6002 Gönüllü İle Atatürk'ün Kocatepe Resmi"

          Daha önce 20 Mayıs'ta İskenderun Atatürk Anıt Alanı’nda 1919 gönüllünün katılımı ile Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün imzasını atan İskenderun Genç Sarı Zeybekler Komitesi, şimdi de 29 Ekim günü yine aynı yerde 6002 Gönüllü ile Atatürk'ün Kocatepe resmi ile K. Atatürk imzasını yapacak. Komite bu deneme ile Dünya Rekoru kırarak 'Guinnes Rekorlar Kitabı'na girmeyi hedefliyor.
 
 
“Bütün Atatürkçü Gönüllülerin Desteği Bekleniyor"

          Atatürk'ün Kocatepe Resmi için hazırlıklara başlayan İskenderun Sarı Zeybekler Komitesi, 29 Ekim'de Atatürk Anıt Alanında yapacakları resim için bütün Atatürkçü gönüllülerin desteğini beklerken, rekor çalışmalarının da startını verdi.
          Bu dünya rekoruna destek vermek isteyen Atatürk Gönüllüleri '[email protected]' elektronik posta adresinden veya 0542 590 69 31 numaralı Whatsapp hattından kayıt yaptırabilecek.









 




















Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar