Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Çıkan Yangınların Taşocakları İle İlişkilendirilmesi Doğru Değildir

Dörtyol Beşikgöl Mevkiinde 27 Temmuz 2017 Perşembe günü gece geç saatlerde başlayan orman yangını aradan geçen süreye rağmen arazi şartlarının

Çıkan Yangınların Taşocakları İle İlişkilendirilmesi Doğru Değildir

Gündem   A+a-

 
Dörtyol Beşikgöl Mevkiinde 27 Temmuz 2017 Perşembe günü gece geç saatlerde başlayan orman yangını aradan geçen süreye rağmen arazi şartlarının zorluğu nedeniyle hala kontrol altına alınamadı.
 
Yangına 5 adet helikopter, 2 adet Uçak, 4 dozer, 1 greyder ve 9 yer timinden oluşan 150 kişi ile müdahale edilmeye devam edilirken, sosyal medyada ise çok sayıda asılsız ve gerçeği yansıtmayan paylaşımlar yer almaya başladı.
 
Özellikle yangının birden fazla noktada eş zamanlı başladığı, bölücü yıkıcı unsurlar tarafından çıkarıldığı yada Taş ocağı açılmak için yakıldığı gibi aslı teyit edilemeyen söylemler ise kamuoyunu olumsuz yönde etkilemekte.
 
Bölgede uzun bir süredir kanunlar ve yönetmeliklere riayetle faaliyet sürdüren Alperenler – Dörttaş Madencilik Ltd. Şti. iki gündür soysal medya hesapları üzerinden yangının taşocakları tarafından çıkarıldığı yönündeki mesnetsiz iddialara cevap niteliğinde bir açıklama yaptı.
 
Alperenler – Dörttaş Madencilik Ltd. Şti. den yapılan açıklamada; “Aziz hemşerilerimiz, milli servetimizin bir parçası olarak kabul ettiğimiz ormanlarımızın koruması ve iyileştirilmesi konusunda firma olarak hassasiyetlerimiz en üst seviyededir. Faaliyet alanımızdaki izinlerimiz ve ruhsatlarımız ile faaliyet alanımızdaki rezervimiz başka bir alana yönelmemize gerek duyulmayacak ölçüde olup bu güne kadar orman iyileştirmesi konusunda üzerimize düşen görevi eksiksiz olarak yerine getirmiş bulunmaktayız. Diğer taraftan 2010 yılından bu yana sürdürdüğümüz faaliyet sahasında yıkıcı ve bölücü unsurlarla olan mücadelemiz kamuoyu tarafından da açıkça bilinmekte olup bu konuda yaşadığımız mağduriyetlerde ortadadır. Hal böyle iken Beşikgöl’ün üst tarafında oldukça sarp ve sıkıntılı bir arazide çıkan orman yangını sosyal medya hesaplarında taş ocaklarıyla ilintilendirilmeye çalışılmıştır.  Kahramanmaraş Bölge Orman İşletmesinin resmi kayıtlarına göre bölgede 200 ün üzerinde orman yangını meydana gelmiş, bu yangınlarda 191 Hektar alan yanmıştır. Geçtiğimiz 2016 yılının içerisinde bu alanların tamamı da Orman İşletme Müdürlüğümüz tarafından tekrar ağaçlandırılmıştır. Bu ağaçlandırma çalışmalarına da Alperenler – Dörttaş Madencilik Ltd. Şti. olarak imkanlarımız nispetinde destek vermiş bulunmaktayız. Ayrıca 27 Temmuz 2017 tarihinde yangının başladığı andan itibaren işletmemize ait her türlü iş makinesi ve personelimiz de ihtiyaç duyulması halinde Orman işletme Müdürlüğümüzün emrine vereceğimizi ilgili makamlara bildirdik. Bundan önce olduğu gibi bundan sonrada ormanlarımızın iyileştirilmesi ve korunması konusunda üstümüze düşen görevleri eksiksiz olarak yerine getireceğimizin kamuoyu tarafından bilinmesini saygılarımızla arz ederiz.” Denildi.       
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş