Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

“Demokrat Milyonlardan ve CHP’den Fetö’cü Çıkmaz!”

CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur yazılı bir basın açıklaması yaptı

“Demokrat Milyonlardan ve CHP’den Fetö’cü Çıkmaz!”

Gündem   A+a-

 
 
CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur yazılı bir basın açıklaması yaptı.
 
 
“ Demokrat Milyonlardan ve CHP’den Fetö’cü Çıkmaz!” diyen Mehmet Güzelmansur açıklamasının devamında şunları söyledi;
 
 
"İnsanların özgür ve eşit olduğu bir Türkiye hedefini ilke edinmiş, hukuk devleti kurallarına sahip çıkmış, darbeleri ve baskıcı yönetimleri daima reddetmiş, çoğulcu ve katılımcı bir demokrasiyi gerçekleştirmeyi kendine rehber edinmiş CHP’den ve demokratlardan “FETÖ” cü çıkartmaya kalkmak beyhude bir çabadır.
 
Sistemin ve toplumun demokratikleşmesini değil, kendi otoritesini hakim güç kılmak üzerinden, içinde örgütlenmeye çalıştıkları devleti ele geçirmek isteyen güç odakları FETÖ’cüler, 15 Temmuz 2016’da 250 vatandaşımızın katledildiği kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardır.
Ülkemize karşı yapılan bu darbe, halkın ve demokrat yurtsever insanların demokrasiye sahip çıkmasıyla geriletilmiştir. FETÖ’cülere devlet yönetiminde örgütlenme olanağı tanıyan ve her istediklerini veren AKP zihniyeti ne yazık ki darbeye zemin hazırlanmasına neden olmuş ve demokrasimize zarar vermiştir, vermeye de devam etmektedir.
Partimiz CHP’nin hazırladığı, “Öngörülen, Önlenmeyen ve Sonuçları Kullanılan Kontrollü Darbe” başlığını taşıyan, TBMM 15 Temmuz Darbesini Araştırma Komisyonu’nun raporunda şu sonuçlara varıyoruz: Darbe engellenmesine engellendi ama ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) ile temel hak ve özgürlüklerin tümü askıya alındı. Onbinlerce insan ‘Darbecilik-FETÖ’cülük’ suçlamasıyla gözaltına alındı, 50 binden fazlası tutuklandı. İşkencelerden geçirilenler oldu. Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) devletin ve toplumun çağdışı bir biçimde dizaynına hız verildi. ‘Bizden olanlar - olmayanlar’ ayrımının tek ölçüt kabul edildiği kuşkularını haklı çıkaran uygulamalarla kamudan tasfiyeler başlatıldı. 110 binden fazla kamu görevlisi ihraç edildi. Güvenlik, yargı, eğitim gibi devletin temel organları başta olmak üzere kamuda doğan boşluk liyakatin değil biat etmenin temel alınmasıyla AKP kadrolarınca dolduruldu.
 
Ülkemiz ve demokrasi sevdalısı halkımız bu karanlık dönemi ve baskıcı yönetimi asla hak etmiyor. Barış ve hoşgörünün kenti Hatay geçmişte ve bugün, gelecekte de darbelere baskılara daima karşı çıkacaktır.
 
Her türlü ayrımcılığı reddedip insana ve toplumun mutluluğuna öncelik veren, daha demokratik ve katılımcı bir toplum yapısına kavuşmuş, kent genelinde yurttaşlık, kardeşlik, dayanışma ve kent kültürü bağlarını güçlendirmiş bir Hatay hedefi ve ‘Halkçı Belediyecilik’ ilkeleriyle çalışmalar yapan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Doç. Dr. Lütfü SAVAŞ, İlçe Belediye Başkanlarımız ve partimiz CHP, demokrasi güçleriyle birlikte Hatay’da kardeşçe yaşamımızın teminatı olan demokrasi ve özgürlüğü kararlılıkla savunmaya devam edecektir."
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar