Skip Navigation Links

“İncirlik’e El Konulsun, Habur Kapatılsın’’

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin darbe girişiminin karargahı olarak kullanıldığını öne sürdüğü İncirlik Üssü’ne

“İncirlik’e El Konulsun, Habur Kapatılsın’’

Gündem   A+a-

 
Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin darbe girişiminin karargahı olarak kullanıldığını öne sürdüğü İncirlik Üssü’ne derhal el konulması , Habur’un da kapatılması gerektiğini söyledi.

Gültekin, partisinin il ve ilçe yöneticileriyle birlikte ziyaret ettiği İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’nde çeşitli açıklamalarda bulundu. Gültekin, Vatan Partisi’nin İncirlik konusunda 3 aydır kampanya yürüttüğünü belirtti. Gültekin, dünyanın hiçbir ülkesinin kendi topraklarının başka devletler tarafından vatan bütünlüğüne yönelen terörist faaliyetlere destek üssü olarak kullanılmasına izin vermeyeceğini, Birleşmiş Milletler’e üye 194 ülke içinde Türkiye dışında bu durumun örneği başka ülkenin olmadığını öne sürdü.
Gültekin, şunları söyledi:

“Dünyanın hiçbir ülkesi, kendi topraklarındaki bir askeri üssün darbe karargahı olarak kullanıldığı ortaya çıkmışken, bu üssün hiçbir şey olmamış gibi faaliyetine devam etmesine göz yumamaz. Bütün bu gariplikler Türkiye de yaşanmaktadır. ABD, Türkiye de bölücü faaliyet yürüten, binlerce insanımızın ölümünden sorumlu olan ve yüzlerce milyar doları bulan ülke kaynaklarının heder olmasına yol açan bölücü terör örgütünü ağır silahlarla donatmakta, İncirlik üssünden kalkan uçaklar burnumuzun dibinde bir terör devletçiğinin önünü açmakta. Türkiye ise bu durumu seyretmektedir.

15 Temmuz FETÖ darbesi İncirlik de planlandı. Bu gerçeğin kanıtları şimdi duruşmaları başlayan terör örgütü davalarında iddianame sayfalarına girmiş durumdadır. Darbenin üzerinden bir yıl geçti ama İncirlik yerli yerinde duruyor.”

Gültekin ”ABD 25 Eylül de bağımsızlık referandumu yapacağını ilan eden Barzani’yi desteklemekte, Ankara’daki iktidar sahipleri ise Türkiye’nin altını oymak anlamına gelen bu gelişmeyi lafta kalan ‘karşıyız’ sözleriyle geçiştirmektedir. ABD’nin PKK’ya ağır silah vermesine ve Barzani’nin bağımsızlık referandumuna destek olmasına en etkili cevap İncirlik üssü’ne el konularak Habur Sınır Kapısı’nın kapatılmasıyla verilir.” Dedi.
Gültekin, bu kampanya çerçevesinde Eylül ayı içinde Adana’da büyük bir yürüyüş ve miting düzenlemeyi planladıklarını da sözlerine ekledi.

İGC Başkanı Veysel Cıncık, ziyarete teşekkür etti.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet