Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

CHP 86 yaşında..

Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe teşkilatı 86. kuruluş yıldönümünü düzenlenen törenle kutladı.

Politika   A+a-

Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe teşkilatı 86. kuruluş yıldönümünü düzenlenen törenle kutladı.
Atatürk anıt alanındaki törene CHP İskenderun İlçe Başkanı Nihat Karpuz, ilçe teşkilatı, belde belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri katıldı. Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayan törende 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin bütün kültürleri hamurlayarak herkesin kardeşlik ve dostluk içerisinde yaşamasını sağladığını vurgulayan İlçe Başkanı Nihat Karpuz “9 Eylül 1923’te kurulan partimizin ardından 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetimiz kurulmuştur. Eğer Türkiye Cumhuriyeti devletinde hala Türk Bayrağı şerefle dalgalanıyorsa, Ezanlar rahatça okunabiliyorsa, birçok kültür yan yana rahatça halay çekebiliyorsa bu CHP’nin verdiği emek sayesinde gerçekleşmiştir” dedi.
Türkiye’nin Etrafında bu kadar çok sorun yaşandığına dikkat çeken CHP İlçe Başkanı Karpuz “Hala kendi içimizde sorun yaşıyoruz. Birbirimizle uğraşıp birimizin kuyusunu kazmaya çalışıyoruz. Artık koltuk sevdasını bir yana bırakmalıyız. İlçe koltuğumuzu, il koltuğumuzu nasıl koruyabiliriz derdine düşmeden devletimiz için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız. Devletimiz elden gidiyor. Buna bir dur demeliyiz” diye konuştu.
Demokratik açılıma da vurgu yapan CHP İlçe Başkanı Nihat Karpuz “Açılım dediler ne açılımı olduğu belli değil. Demokrasiyi bizde istiyoruz ama demokrasi kardeşçe yaşanabiliyorsa, yada bunu anayasal düzenle yapabiliyorlarsa biz buna varız” dedi.
YAZAR’DAN KUTLAMA MESAJI
CHP Hatay Milletvekili Abdulaziz Yazar Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 86’ncı yıldönümünü bir mesajla kutladı.
CHP’li Yazar mesajında şunları kaydetti: “Cumhuriyet Halk Partisi, Ebedi liderimiz Atatürk’ün yaktığı çağdaşlık ateşini 86 yıldan bu yana onurla taşımaktadır. Demokrasimizi, Atatürk ilke ve devrimlerini, Cumhuriyetin temel niteliklerini, demokratik laik hukuk devleti ve hukukun üstünlüğünü koruma ve tüm ülkeye yayma amacını sürdüren ve bunun çalışmasını yapan CHP olarak, durmaksızın ilerleyeceğiz. Çağdaş, demokratik bir Türkiye’den ödün vermeden, halkımızın desteğiyle, üniter devlet yapısının ve laik cumhuriyetin koruyucusu ve kollayıcısı olmaya devam edeceğiz. CHP, ilericilerin, aydınlanmacıların, emperyalizme geçit vermeyenlerin partisi olmaya devam edecektir. Partimizin Kurucusu yüce önder Atatürk’ü kuruluş yıldönümümüzde saygıyla anıyor, ilke ve devrimlerinden ödün vermeden yolunda yürüyeceğimizi bir kez daha hatırlatıyoruz.”
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar