Skip Navigation Links

Tehlike Saçan Metruk Binalar Yıkılıyor

İskenderun’da can ve mal güvenliği açısından tehlike arz eden ve aynı zamanda görüntü kirliği oluşturan

Tehlike Saçan Metruk Binalar Yıkılıyor

Gündem   A+a-

 
İskenderun’da can ve mal güvenliği açısından tehlike arz eden ve aynı zamanda görüntü kirliği oluşturan yapılar İskenderun Belediyesi tarafından tek tek yıkılıyor.
İskenderun Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Numune Mahallesinde bulunan çocuk parkının yanında tehlike arz eden, art niyetli kişilerin barınağı haline gelen metruk bir binanın yıkım işlemi gerçekleştirdi.

GÖRÜNTÜ KİRLİĞİ OLUŞTURUYOR
Çoğunlukla madde bağımlılarının mesken edindiği metruk binaların artık ilçede yerinin olmadığını kaydeden İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil,”Mahalle sakinlerinden gelen talep ve şikâyetler doğrultusunda yasal çerçevede incelenerek, yıkım çalışmasının altyapısı hazırlanıyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri son olarak Numune Mahallesi'nde bulunan metruk bir binanın yıkımını tamamladı" dedi.
SOSYAL RİSK TAŞIYOR
Can ve mal güvenliğini tehdit eden bu tür yapıların, özellikle sosyal riskleri de barındırdığını vurgulayan Başkan Seyfi Dingil,” Görüntü kirliliği yaratmasının yanı sıra sosyal risklere de yol açan binaların yıkım çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Sahipleri tarafından terk edilmiş ya da kullanılmayan bu binalar, zamanla madde bağımlıları tarafından mesken tutuluyor. Metruk yapıların bulunduğu mahallelerdeki aileler, kendi çocukları için haklı olarak endişe etmeye başlıyor. İlçenin farklı mahallelerindeki bu metruk yapılara, belirlediğimiz program çerçevesinde müdahale ediyoruz” diye konuştu.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet