Skip Navigation Links

Nijerya’da AKİB Rüzgarı Esti

Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği, 13-15 Temmuz tarihleri arasında Nijerya’nın Lagos kentinde

Nijerya’da AKİB Rüzgarı Esti

Gündem   A+a-

 
Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği, 13-15 Temmuz tarihleri arasında Nijerya’nın Lagos kentinde düzenlenen Nigeria Agrofood Fuarı’na info stant ile katılım sağladı.
 
Türk su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörünün göz doldurduğu fuar, Afrika’nın en zengin pazarı olan Nijerya’da ülkenin en büyük liman şehri olan Lagos’ta bulunan Landmark Centre fuar alanında başta Nijerya olmak üzere 13 farklı ülkeden 80 uluslararası firmanın katılımı ile gerçekleşti.
 
13 Temmuz 2017 tarihinde kapılarını ziyaretçilere açan fuarda Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği 15 m2lik stant ile yer alırken, yoğun katılımın yaşandığı fuarın ilk günü ASHİB standı Nijerya Tarım Bakanlığı yetkilileri ve Abuja Ticaret Müşaviri Ahmet Zafer Gülşen tarafından ziyaret edildi.  
 
ASHİB adına  Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Can Yamanyılmaz, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şahin Öder, Yönetim Kurulu Üyeleri Nurullah Eskitütüncü, Tahsin Kabaali ve Abbay Polat, birliğimiz üyesi Kilikya Şalgam firması adına Selahiddin Nas fuara katılım sağlarken, ASHİB standında ziyaretçilere ülkemizden götürülen ürünler takdim edildi ve büyük beğeni toplandı.
 
ASHİB'in çıkarma yaptığı fuarda ürünlerimizin tanıtımı başarıyla yapılırken, fuara katılım sağlayan yönetim kurulu üyeleri alternatif pazar arayışında olan sektörümüz için önemli bir yere sahip olan Nijerya’da sektör için ciddi bağlantılar elde etmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.
 
-İLK KEZ AFRİKA KITASINDA BİR FUARA KATILIYORUZ
 
Fuarla ilgili değerlendirmede bulunan Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Can Yamanyılmaz, “Birlik olarak 2016 ve 2017 yıllarında itibaren sektörümüz için alternatif pazar olarak belirlenen Suudi Arabistan, İsrail gibi ülkelerde önemli gıda fuarlarına katılmaktayız. Bu yıl ise ilk kez Afrika kıtasında bir fuara katılıyoruz. Burada ülkemiz ve sektörümüz için önemli bağlantılar elde ettik. Bu da bizleri oldukça memnun etti” diye konuştu.
 
-NİJERYA’YA İHRACATIMIZIN ARTMASI EN BÜYÜK TEMENNİMİZ
 
Yamanyılmaz Nijerya ile ilgili izlenimleri şu sözlerle ifade etti. “Nijerya’yı genel ihracatımız için 700 milyar dolarlıkbir pazara giriş kapısı olarak görmekteyiz. Bu nedenle hedef olarak belirlediğimiz Afrika kıtasında katılacağımız ilk fuar için Batı Afrikanüfusunun % 47’sineev sahipliği yapması nedeniyle Nijerya’yı tercih ettik” dedi.
 
Nijerya’nın 186 milyon nüfusuyla Afrika’nın en büyük ülkesi konumunda olduğunu, gıda sektörleri için de büyük bir potansiyele sahip olduğunu ve bu nedenle bu potansiyelin iyi değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Yamanyılmaz, “İlk kez geldiğimiz Nijerya’nın geniş doğa ve insan kaynaklarıyla beraber Batı Afrika’da bölgesel bir güç olduğunu gelişen bir ekonomi inşa etmeye, fakirliği önemli oranda azaltmaya ve nüfusuna sağlık, eğitim ve altyapı hizmetleri sağlamaya hazır konumda olduğunu gözlemledik. Bu konumdaki bir ülkenin ihracatımızdaki payının artması en büyük temennimizdir” diye konuştu. 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet