Skip Navigation Links

CHP'nin ilk milletvekili aday adayı Ali Oğuz!

Payas Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Oğuz, genel seçimin ilk meşalesini yakarak CHP'den milletvekili aday adaylığını açıkladı.

Politika   A+a-

Payas Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Oğuz, genel seçimin ilk meşalesini yakarak CHP’den milletvekili aday adaylığını açıkladı.

CHP’nin ilk milletvekili aday adayı Ali Oğuz!

Payas Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Oğuz, CHP’den milletvekili aday adaylığını açıklayarak, genel seçim startını da vermiş oldu.
Bölgede ilk açıklamayı yaparak siyasete ve genel seçim sürecine yeni bir boyut kazandıran Ali Oğuz, CHP Dörtyol İlçe Başkanı İhsan Dağlıoğlu, Payas Belde Başkanı Rafet Özkaya ile Payas Belde Yönetiminin katıldığı yemekte adaylığını açıkladı.
Payas Şamun Restoran’da düzenlediği yemekte CHP’den milletvekili aday adaylığını açıklayan Ali Oğuz, halktan aldığı güçle aday olmaya karar verdiğini söylerken, farklı bir siyaset ve milletvekili profili ortaya koydu.
Alışıla gelmiş milletvekili profilinden çok uzak, halkla bütünleşmiş bir milletvekilliği yapmak arzusunda olduğunu belirten Oğuz, iddialı sözleriyle yaptığı konuşmada şöyle dedi:
Özgürlükçü ve katılımcı demokrasi kültürüyle yetişmiş bir insan olarak, toplumumuzun, bu güne kadar yaptığım hizmetler karşılığında bana bahşettiği Saygınlık ve itibarı, halkın iktidarında, halkın temsilcisi olarak, daha büyük hizmetlere dönüştürmek amacı ile Hatay ve Türkiye geneline taşımak arzusu ile önümüzdeki seçimde CHP’den Hatay milletvekilliğine aday olmak istiyorum Halkın milletvekili olmak istiyorum.
Temel ilkem, halkımızın huzur ve refah seviyesinin çok daha yükseklere çıkmasıdır. Dünya milletlerinin hayranlıkla baktığı Türkiye’yi görmek istiyorum. Dünyanın en güzel topraklarında yer alan Türkiye’yi hak ettiği konuma getirebilmek için siyasal, ekonomik, kültürel ve sosyal yönlerden yapılması gereken çok şeyler vardır.
Öncelikle doğruluk, dürüstlük ve adalet kavramları, demokrasiye egemen kılınmalıdır. Yani seçilmiş kişiler doğruluk, dürüstlük, adalet kavramlarından hiç ödün vermemek kaydıyla, kendisini seçenlere, yani halkına hizmeti esas almalıdır.
Bir grubun, zümrenin veya bazı kişilerin hizmetine girmemelidir. Hele hele, kendi kendine asla yönelmemelidir. Böylece insanların demokrasiye ve seçtiği milletvekillerine güveni artacak, hakkının yenmediğini anlayacak ve huzurlu olacaktır.
Takdir edersiniz ki huzurlu insanın yaşamı ile huzursuz insanın yaşamı çok farklıdır. Evde de farklıdır,işte de,toplumda da farklıdır. Bakınız ne kadar basit ve ne kadar doğru.
Dürüst politikacı sayısı ile toplum huzuru doğru orantılıdır..Dürüst politikacı sayısı arttıkça toplumun da huzuru artacaktır. Huzurlu toplum, ekonomik kalkınma için bir motivasyondur.
Huzurlu toplum kültürel gelişme için bir motivasyondur. Huzurlu toplum sosyal hayatın ta kendisidir.
Ne oldu şimdi, dürüst ve adil politikayla bütün sorunları çözdük mü dersiniz?
Tabii ki, hayır. Dürüst olmak, doğru olmak, adil olmak yalnızca temel niteliktir.
Seçilecek halkın milletvekillerinin, toplumu objektif görebilmesi, toplumun sorunlarını bilmesi, o sorunların çözüm yollarını bilmesi ve çözümleri uygulayabilmesi gerekmektedir. Kalkınmada bir öteleyici güç değil, iteleyici güç olmalıdır.
Dağlarıyla, taşlarıyla, denizleriyle, gölleriyle, ormanlarıyla, akarsularıyla madenleriyle, topraklarıyla dünyanın en güzel noktasında bulunan Türkiye’de işsiz insan olur mu, diyebilmelidir. Cumhuriyet elden gidiyor, 6 milyon işsiz var diyebilmelidir.
Eğer açılım yapılacaksa, bu etnik kökeni okşayıcı açılım olmamalı, ekonomik kalkınmayı körükleyici açılımlar olmalıdır. Mesela hayvancılık açılımı olmalıdır. Acaba biz gerçekten et ithal edecek bir ülke miyiz?

Tarım açılımı yapılmalıdır. Niye bizim buğdayımız daha pahalıya mal olsun ki. Şu tezata bakınız, hem pahalı buğday üretiriz, hem de üreticimiz açlıkla savaş eder. Demektir ki bir yerlerde yanlışlar var. Her sektör bazında sanayi açılımı yapmalıyız. Güneydoğu Anadolu’ya modern tarımı, sanayiyi götürmeliyiz. İnsanlarımızın terörist olmasına izin vermemeliyiz.
İnsanlarımız başörtüsü taksın mı, takmasın mı diye tartışmamalıyız.
Çalışan, üreten, ürettiği için hakkını alan insan, mutlu bir yuva, mutlu bir aile sahibi olur. Terörist olmaz. Kadınların başı açık mı kapalı mı, onunla uğraşmaz.

Kısacası dostlarım:
Seçilecek milletvekilleri dürüst, çalışkan, bilgili ve kültürlü olmalıdır. Toplumun sesi olabilmelidir. Ben de kendimde bu özellikleri gördüğüm için milletvekilliğine talibim.”

BİYOGRAFİM
1961 Hatay Payas doğumluyum. Evli ve biri üniversitede mühendislik 2.sınıf
Diğeri İlköğretim 6.sınıf okuyan 2 çocuk babasıyım. İlk orta ve liseyi Payas’ta
Okudum. 1979 yılında İTÜ Makine mühendisliğine girdim, ancak üniversiteyi
Bitiremedim. 88–96 yılları arasında demir-çelik sektöründe yönetici olarak
Çalıştım.
2001 yılına kadar nakliyecilikle beraber inşaat malzemeleri ticareti yaptım.
2002 yılı Mart ayında Payas Esnaf Kefalet Kooperatifi başkanlığına seçildim..
Halen Payas Esnaf ve sanatkarlarının sorunlarını çözme gayreti içerisindeyim.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet