Skip Navigation Links

İsdemir İşçileri Çelik İş Sendikasını Bağrına Bastı

Sendikanın Genel Başkanı Yunus Değirmenci ve Genel Yönetim Kurulu, üç yıldır yaşanan yetki mücadelesinin ardından İSDEMİR İSOT Alanında

İsdemir İşçileri Çelik İş Sendikasını Bağrına Bastı

Gündem   A+a-

 

Sendikanın Genel Başkanı Yunus Değirmenci ve Genel Yönetim Kurulu, üç yıldır yaşanan yetki mücadelesinin ardından İSDEMİR İSOT Alanında gerçekleştirilen coşkulu mitingde üyelerle buluştu.

Geçtiğimiz Mart ayında Hatay İş Mahkemesi’nin, Haziran ayında ise Yargıtay’ın İSDEMİR’de yetkili sendikanın Çelik-İş olduğuna hükmetmesinin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yetki belgesini Sendikaya göndermesiyle Sendika İSDEMİR’deki üyeleriyle ‘Büyük Buluşma’da bir araya geldi.

Yetki mücadelesinin tamamlanmasıyla birlikte Konfederasyonu  Hak-İş yönetimi ve Sendika yönetimi İSDEMİR’e adeta çıkarma yaptı. 

İSDEMİR heyetinde Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hak-İş Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Toruntay ve Cengiz Gül, Hak-İş Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız, Sendika Genel Başkanı Yunus Değirmenci, Genel Mali Sekreteri Bayram Altun, Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Recep Akyel, Genel Eğitim Sekreteri Ferhan Öner, şube başkanları, bölge temsilcileri, bölge başkanları ve temsilciler yer aldı.

YÜZLERCE METRE KONVOY OLUŞTURULDU

Miting öncesinde Erzin karayolunda üyeler tarafından davul ve zurnalarla karşılanan heyet, yaklaşık 300 araçlık bir konvoyla ilerleyerek İSDEMİR çalışma sahasına giriş yaptı.
Program İSDEMİR Genel Müdürü Toker Özcan’a gerçekleştirilen ziyaretle başladı. Ziyarette, İSDEMİR ile Çelik-İş arasında karşılıklı bir diyalog vurgusu yapılırken, Genel Başkan Değirmenci, İSDEMİR’in daha da ileriye götürülmesi, İSDEMİR işçisinin refah ve mutluluğu için büyük bir azimle çalışacaklarını belirtti.
Ziyaret sonrası mitingin yapılacağı meydana gelen Konfederasyon Genel Başkanı Mahmut Arslan ve Genel Yönetim Kurulu atılan sloganlar eşliğinde teşkilatı selamladı.

ALTUN: ‘923 GÜN SONRA KAVUŞTUK’
Açılış konuşmasını gerçekleştiren Genel Mali Sekreteri Bayram Altun, “ İlahi adaletin tecelli edeceğine olan inancımızı hep koruduk. Yüce Yargıya hep güvendik. 45 yıldan beri yetkili olduğumuz İSDEMİR'de 923 gün sonra tekrar bizi bir araya getirip buluşturan Rabbime sonsuz şükürler olsun. Emek mücadelesinde her zaman Hakkın, Mağdurun ve Mazlumun yanında olan Hak-İş'in ayrı, farklı ve yüce bir yeri vardır. Çelik-İş Sendikası olarak Hak-İş'e her zaman vefa borçlu olduğumuzun bilincindeyiz. Bilinmelidir ki, Vefa İmandandır ve bu imanımızı da, inancımızı da asla kaybetmeyeceğiz. Aramıza örülen duvarları yıkarak, bütünleşerek Hak-İş'in Vizyonuna ve Misyonuna sahip çıkarak bu Vefamızı her zaman her platformda göstereceğiz. Ne kadar teşekkür etsek az, kendilerine sonsuz minnettarız” dedi.
"O dönemin şahitlerinden biri olarak hatırlatmak istiyorum. Çelik-İş Sendikası önce 01 Temmuz 1989 istatistiğinde daha sonra 01 Ocak 1990 istatistiğinde %10 Ülke barajının altında kaldığında, çalışanlar sahipsiz ve Toplu İş Sözleşmesiz kaldığında bir el uzandı Çelik İşçilerine. İşte O el Hak-İş'ti, O el Hak-İş'in efsanevi Genel Başkanı merhum Necati Çelik'ti. O'nu saygıyla ve rahmetle anıyoruz” diye konuşan Altun, Çelik-İş’in büyüyüp daha da güçlenmesi için verdiği destekten ötürü, alınteri ve hakkın yılmaz savunucusu olan Hak-İş Genel Başkanı Arslan’a teşekkürlerini iletti.

DEĞİRMENCİ: ‘HASRETİ VUSLATA ÇEVİREN RABBİME ŞÜKÜRLER OLSUN’
Altun’un konuşmasının ardından teşkilata seslenen Genel Başkan Yunus Değirmenci, “Hamd-ü senalar olsun, İSDEMİR İşçisine olan özlemimizi nihayete erdiren Yüce Allah’a. İSDEMİR işçisi ile Çelik-İş arasındaki hasreti, vuslata çeviren Yüce Rabbime binlerce kez şükürler olsun. Çelik-İş’i Çelik-İş yapan İSDEMİR işçisiyle, yeniden aynı havayı solumayı, bizlere nasip eden, Yüce Mevla’ya binlerce kez şükürler olsun. Sabrımızın sonunu selamete çıkaran, Yaradana şükürler olsun. İSDEMİR’de, güzel günleri inşa etmek için bizlere yeniden fırsat veren Allah’a binlerce kez şükürler olsun’ diyerek coşkulu kalabalığa seslendi.
Değirmenci, ‘HAK-İŞ, Çalışma Bakanlığı, MESS, TÜHİS, KAMUİŞ, İşverenler, Siyaset, Bürokrasi, bütün kurum ve kuruluşlarla barışık bir şekilde, diyaloga açık, masa başında sorunları çözmeyi önceleyen bir yapıya kavuşmuş olarak, Türkiye’nin dört bir yanındaki tüm teşkilatlarımızla birlikte, sizlerle hasret gidermeye geldik” dedi.

"Birlikte Yol Yürümeye Geldik"

"2013 yılından bu tarafa çok zor günler yaşadınız. Kimi arkadaşlarımız işinden aşından oldu. Aynı zamanda İSDEMİR işçisi emeğinin karşılığını almaktan alıkonuldu. Olmazsa olmazımız olan İSDEMİR işçisiyle aramıza, nifak sokulmak istendi. Emeğinin karşılığından başka bir şey istemeyen üyelerimiz, adeta başsız bırakıldı. Çelik-İş’in ana damarlarından biri olan İSDEMİR ile O günlerde bağımız kesilmek istendi. Yaşanan yetki mücadelesinin kaybedeni ise 3 yıla yakındır, sendikasız çalışmak zorunda bırakılan siz değerli İSDEMİR çalışanları oldu. Bugün, artık yeni şeyler söylememiz gerektiğinin, sizlerin de yeni şeyler duymak istediğinizin farkındayız. Bizler, geçmişte yaşanan tüm olumsuzlukları hafızalarımızdan silmeye hazırız. Kimseye bir kızgınlığımız, kırgınlığımız veya sitemimiz olmayacak. Biz, söyleyecek sözü olan, projesi olan, derdi olan, davası olan herkesle konuşup, görüşeceğiz ve birlikte yol yürüyeceğiz.” diye konuştu.
Değirmenci, İSDEMİR’de haklı mücadeleye büyük katkılar sunan, üç yıldır yaşanan bu zorlu süreçte yaptığı görüşmelerde, bulunduğu temaslarda İSDEMİR’deki haklı mücadeleyi her zaman dile getiren Hak-İş Genel Başkan’ı Arslan’a bir kez daha teşekkürlerini iletti. 

Genel Başkan Değirmenci: ‘Yüce Allah’ın izniyle vakit kaybetmeden, yarından itibaren özlemini duyduğunuz, sizlerin refah ve mutluluğunu sağlayacak olan Toplu İş Sözleşme sürecinizi başlatıyoruz. Yeni Türkiye’nin Yeni Çelik-İş’i olarak yeni bir ruhla, ilk günkü heyecanla, yeni bir ekip ve yeni bir kadroyla, sizlerin duası ve HAK-İŞ’imizin desteğiyle bu süreci tamamlayıp, kutlu davamıza kaldığımız yerden devam edeceğiz’ diyerek müjdeyi verdi.

"BÜYÜTTÜĞÜMÜZ PASTADAN HAK ETTİĞİMİZ PAYI ALACAĞIZ’
Değirmenci konuşmasını şöyle sürdürdü: Bizler işimize odaklanacağız. ‘İşyeri olmazsa işçi olmaz, işçi olmazsa işyeri olmaz’ mantığıyla çalışacağız. Kazandıracağız. Kazanacağız. Ellerimizle ve alın terimiz ile büyüttüğümüz pastadan hak ettiğimiz payı alacağız. Sahayı iyi gözlemeyebilen, İSDEMİR’deki üyelerimizin beklentilerini iyi analiz edebilen, bir çalışma prensibiyle bu süreci tamamlamayı Rabbim bizlere nasip eder İnşallah.
"Emeğiniz emanetimizdir’ düsturuyla çıktığımız bu yolda, bizler emanetinize sahip çıkmak için buradayız. Sizler Çelik-İş ile beraber bu yola çıkarak, emeğinizi bizlere emanet ettiniz. Dinimizin de emrettiği üzere, emanetinize gözümüz gibi bakacağımızdan hiçbirinizin şüphesi olmasın. 
Emeğinizi, kimsenin hiçe saymasına, görmezden gelmesine asla izin vermeyeceğiz. Alın terinize hak ettiği özeni ve önemi gösterip, emanete hıyanet edilmeyeceğini, bu kutsal değere nasıl sahip çıkılacağını herkese göstereceğiz.
‘HER ŞEY GİBİ ÇELİK-İŞ DE DEĞİŞTİ’

"Sizlerle ayrı kaldığımız bu son üç yılda, sizlere olan büyük sevdamız haricinde çok şey değişti. Türkiye değişti, İSDEMİR değişti ve tabî ki Çelik-İş değişti. Sendikamızın 1965 yılında Karabük’te temelleri atıldı. İSDEMİR’de ise sendikamız büyüyerek ve daha sonra tüm ülke sathına yayılarak emek mücadelesini sürdürdü. Yarım asır önce sendikamızın kıymetli kurucularının o günkü taşıdıkları mücadele ruhundan bir milim sapmamız olmayacaktır. Fakat günümüz çalışma koşulları, üyelerimizin beklentileri doğrultusunda, Sendikamızın misyon ve vizyonunda özellikle son 1 yılda ciddi bir değişim başlattık. Sizlerle ayrı kaldığımız dönemde Çelik-İş’i metal iş kolundaki bütün alanların sendikası yaptık. Başta 6500 üyemizin bulunduğu Türk Hava Yolları(THY) Teknik’de, 1000 üyemizle Devlet Hava Meydanlarında, Bursa-Adarad’da, İdol’de, Dervişoğlu’nda, Etebal’da, Sakarya-Alimex’de, Biosun’da, Daikin’da,Tursam’da, Gebze Azmüsebat’ta, İstanbul Urtim’de,Astaş’da, Kocaeli-Atilla Makina’da, Tezcan’da, İzmir-Ekipsan’da, Mersin HDM’de, Özbal’da Bartın Mescier’de, Ankara-Termikel’de, bu bölgemizde Yolbulan’da, Kayseri’de Başaran’da, Sivas-Estaş’da, 3000 binden fazla üyemizin olduğu çeşitli taşeron firmalarında örgütlenerek, Çelik-İş ailesine yeni üyelerin katılmasını sağladık. Bu süreçte ülke çapındaki 40’a yakın işyerimizi Şube yöneticilerimizle ziyaret ederek, üyelerimizle kucaklaşma fırsatını yakaladık. Onlarla hasbihal ettik. Dertleriyle dertlenip, bizlerden beklentilerini dinledik. Bu ziyaretlerimizde hem üyelerimize hem de işveren ve işveren vekillerine Yeni Çelik-İş’i anlattık. İşyerlerimizin gece vardiyalarına giderek gecenin kör karanlığında alın teri döken üyelerimizin ekmek mücadelelerine ortak olduk. 
Üyelerimizi daha yakından tanıyabilmek, kendimizi, davamızı, Çelik-İş’imizi, Hak-İş’imizi anlatabilmek için evlerine, sofralarına konuk olduk. Üyelerimizden aldığımız aidatları, üyelerimize verdiğimiz eğitimlerle, öğrenci burslarıyla, hayata geçirilen sosyal projelerle, özel günlerdeki hediyelerle, düğün, cenaze ve hastalık gibi durumlarda üyelerimiz için kullanmaya başladık. Sendika olarak varlığımızı borçlu olduğumuz üyelerimize hak ettiği değeri ve önemi göstermeye çalıştık. Velhasıl, üyelerimizle bir olduk, beraber olduk, iri olduk, diri olduk, hep birlikte Çelik-İş olduk, Hak-İş olduk. 
Bu yaptığımız çalışmaların, bizim için büyük önem taşıyan İSDEMİR’de de en kısa sürede hissedileceğinin sözünü sizlere vermek istiyorum.
Her ne kadar Karabük Kardemir’de kurulmuş bir sendika olsak da, İSDEMİR, sendikamızın büyüyüp gelişmesinde kilit bir rol oynamıştır. Bu durumun bugün de aynı şekilde tecelli edeceğini düşünüyorum. Bugün itibariyle 40 bine ulaşan üye sayımızın, İSDEMİR’deki yetkimizin bize verdiği güçle, HAK-İş’imizin desteğiyle ve Allah’ın izniyle 50 binlere, 100 binlere ulaştıracağız.
 
‘İSDEMİR İŞÇİSİ ÇELİK-İŞ’İN SEVDASIDIR’

Bizler biliyor ve hissediyoruz ki İSDEMİR demek Çelik-İş demektir, Çelik-İş demek ise İSDEMİR demektir. İSDEMİR işçisinin adının geçtiği yerde, Çelik-İş’i anmamak, söylememek eksik ve hatalı olur.

İSDEMİR işçisi Çelik-İş’in sevdasıdır, bizim vazgeçilmezimizdir. Baş koyduğumuz sevdamızı, en güzel yerlere taşımak ise boynumuzun borcudur. Birbirinden ayrı düşünmenin mümkün olmadığı bu iki güzide yapı, artık yoluna hiç olmadığı kadar hızlı bir şekilde devam edecektir. İSDEMİR’in ve Çelik-İş’in ilerlemesini hiçbir yapı ve güç durduramayacaktır. Kırmadan, dökmeden, incitmeden, üyelerimizin refah ve mutluluğunu merkeze koyarak haklı ve kararlı mücadelemizi devam ettireceğiz.
 
‘BİZİM DERDİMİZ DE DAVAMIZ DA SİZLERSİNİZ’

Bizler, burada gelecek güzel günleri inşa etmeye talibiz. Rabbim sizlerin de bizlerin de emeğini boşa çıkarmasın. Bizlerin bir derdi var. Bu dert öyle bir dert ki dermanı sizlerin gözlerindeki ışıktadır, sevinçtedir. Bizlerin bir davası var. Bu öyle bir dava ki sizler olduğunuz sürece anlamlıdır.

Bizlerin bir hesabı var. Bu öyle bir hesap ki, sizlerin refahını sağlamadığı sürece yanlış sonuç verecektir. Bizlerin bir yürüyüşü var. Bu yürüyüş öyle bir yürüyüş ki siz olmadığınızda ortalığı karanlık bürüyecektir. Bizim davamız da, derdimiz de, hesabımız da, yürüyüşümüz de sizlersiniz. Sizler olduğunuz takdirde bizler varız. Rabbim bu kutlu davamızı Mübarek eylesin. Dün olduğu gibi bugün de yarın da sizlerin hizmetkarı olacağımızın sözünü vererek konuşmamı sonlandırırken, Hak-İş’imizin Saygıdeğer Genel Başkanı, Genel Başkan Yardımcıları, Genel Sekreteri ve kader birliği yaptığım Genel Yönetim Kurulu üyelerimi, Adana’dan, Ankara’dan, Bursa’dan, Gebze’den, İstanbul’dan, Karabük’ten, Kayseri’den, Kocaeli’nden, Manisa’dan, Osmaniye’den, Sakarya’dan, Seydişehir’den ve Sivas’tan gelerek sevincimize ortak olan şube ve bölge başkanlarımı, şube yöneticilerimi ve temsilcilerimi, siz değerli yiğit çelik işçilerini, saygıyla ve sevgiyle selamlıyor, soylu mücadelemizde Yüce Allah yar ve yardımcımız olsun diyor, hepinizi Allah’a emanet ediyorum."
 
ARSLAN:‘KAYBETTİKLERİMİZİ KAZANMAYA, YIKILAN KÖPRÜLERİ YENİDEN İNŞA ETMEYE GELDİK’

Binlerce işçi tarafından büyük bir coşkuyla gerçekleştirilen mitingde konuşan Genel Başkan Mahmut Arslan, “Bugün tarihi bir gündeyiz. Bugün yeni bir başlangıcın, yeni bir dönemin ilk gününü yaşıyoruz” dedi.

"Bugün ayrılıkların, parçalanmışlıkların, bölünmüşlüklerin yaşandığı gün olmaktan çıkmıştır. Bugün Hz. Mevlana’nın da dediği gibi parçaları birleştirmeye, kaybettiklerimizi kazanmaya, yıkılan köprüleri yeniden inşa edip yeni köprüler kurmaya geldik. Bu yeni anlayışın gelecekte bize neler kazandıracağını göreceksiniz” diye konuşan Arslan, yetki mücadelesinde göstermiş oldukları kararlılıklarından dolayı Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci’ye teşekkürlerini iletti.
HAK-İŞ’in çok büyük bir değer ve anlam ifade ettiğinin altını çizen Arslan, “Daha önce biz bu bacaların tütmesini istiyoruz demiştim. Bu bacalar bizim, bu fabrika bizim. Biz burada çalışmak istiyoruz demiştik. Bugün çok şükür bacalarımıza, fabrikamıza yeniden kavuştuk. İnşallah bir daha ayrılmayacağız ve hep birlikte geleceği inşa edeceğiz. Bu topraklarda yaşayan; Reyhanlısından, Dörtyollusuna, Belenlisinden, Kırıkhanlısına kadar bu fabrikada ekmeğini kazanan, seher vaktinde dua eden bütün kardeşlerimizin bu mücadelede hakkı ve emeği var” şeklinde konuştu.

Yeni bir anlayışı hep birlikte inşa edeceğini belirten Arslan “Zor günleri geride bıraktık, bundan sonra yeni bir inşa sürecinde beraber olacağız. Dünden fazla yan yana, geleceğe umutla bakacağız. Yolumuz açık, geleceğimiz aydınlık olsun. Rabbim yar ve yardımcımız olsun” diyerek konuşmasını noktaladı.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet