Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Komutanı, Kahraman Şehit Askerini Unutmadı!

Yıllar önce şehit olan kahraman askerini unutmayan Komutanı şehit askerinin mezarını temizledi, dualar etti ve karanfiller bıraktı.

Komutanı, Kahraman Şehit Askerini Unutmadı!Web
TV

Gündem   A+a-

 Hatay’ın İskenderun ilçesinde 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte, yıllar önce şehit olan kahraman askerini unutmayan Komutanı şehit askerinin mezarını temizledi, dualar etti ve karanfiller bıraktı. 
Şehitlikte düzenlenen anma töreni sırasında törene katılanları bir hayli duygulandıran bir başka gelişme yaşandı. Her fırsatta kahraman askerini mezarı başında ziyaret eden komutanı şehit askeri için dualar etti.
Geçtiğimiz yıl Eylül ayında İskenderun Ahmet Tor Kışlası’na tayinle gelen Albay Orhan Akkurt,  yıllar önce doğuda birlikte görev yaptığı sırada teröre kurban giden kendi birliğindeki İskenderun’lu kahraman şehit askeri Kürşad Can’ın mezarı başında duygusal anlar yaşadı ve yaşattı. 
2009 yılında teröristlerce tuzaklanan mayını fark ederek arkadaşlarını kurtaran, ama kendisi kaçamayıp Şırnak Gabar’da şehit olan Kürşad Can’ı, Gabar’da Komutanı olan Albay Orhan Akkurt ziyaret ederek kahraman askerinin mezarını temizledi, karanfil bıraktı.
Silah arkadaşlarını uyarıp geri çekilmelerini sağlayarak hayatlarını kurtaran, ancak kendi kaçamayıp patlama sonucu can veren kahraman şehit Komando Uzman Onbaşı Kürşad Can’ı mezarı başında karanfillerle ziyaret eden Komutanı Albay Orhan Akkurt şehidin anısını yad etti, dualar okudu. Şehidin babası Ebubekir Can ile kucaklaşarak baş sağlığı diledi.
 
Komutanı, Kahraman Şehit Askerini Unutmadı! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar