Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Madımak Katliamına Arsuz’da Türkülü Anma

Grup Sıla Sahne Aldı ..

Madımak Katliamına Arsuz’da Türkülü AnmaWeb
TV

Arsuz   A+a-

 Sivas Madımak katliamının 24’ncü yıl dönümü anma törenleri Arsuz’da yapıldı. 35 kişinin diri diri yakıldığı Sivas olaylarının acısı, yüreklerde bir kez daha hissedildi. 
CHP Arsuz ilçe örgütünün düzenlediği anma programına Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, CHP Hatay Milletvekili Adayı Dr. Riyat Kırmızıoğlu, Milletvekili Aday Adayları Dr. Ender Çolakoğlu ile Doktor Yılmaz Şahutoğlu, Arsuz ve İskenderun Belediye meclis üyeleri ile az sayıda vatandaş katıldı. 
CHP Arsuz İlçe Başkan Yardımcıları Sibel Uslu ve Eşref Karayün’ün hazırlayıp sundukları programda, diri diri yakılan aydınların toplumsal mesajlarına da yer verildi. 
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın hep bir ağızdan okunmasıyla başlayan anma programında Grup Sıla sahne aldı. 
Arsuz Kent Meydanı’nda düzenlenen anma töreninde konuşan CHP Arsuz İlçe Başkanı Avukat Faik Çekin, aydınların diri diri yakıldığı katliamın tarihin en korkunç olaylarından birisi olduğunu belirtirken, katliam sonrası başlayan yargı aşamasının da bir tiyatrodan farklı olmadığını söyledi. 
Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da yaptığı konuşmada, Sivas Madımak Katliamının Türkiye için bir kara leke olduğunu belirtirken, katliamın sorumlularının gerekli cezayı almadığını belirtti.
Anma töreninde sahne alan Grup Sıla, seslendirdiği türkülerle Madımak acısını yüreklere bir kez daha nakşetti. 
 
 
Madımak Katliamına Arsuz’da Türkülü Anma videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş