Skip Navigation Links

İskenderun’da En Acı Bayram!

Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Aktütün Dikilitaş bölgesinde şehit olan Sözleşmeli Piyade Er İsmet Sevinç, İskenderun’da dualar ve gözyaşları aras

İskenderun’da En Acı Bayram!

Gündem   A+a-

 
Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Aktütün Dikilitaş bölgesinde şehit olan Sözleşmeli Piyade Er İsmet Sevinç, İskenderun’da dualar ve gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.
 
Şehidin yakınlarının feryatları törende yürekleri dağladı. Şehidin yeğenleri gözyaşlarına boğulurken şehidin tabuta sarılarak gözyaşı döktüler.
 
Şehidin kardeşleri ve babası Mustafa Sevinç tabutunda başındaki askerlerin sık sık terlerini silmesi ve su içirmesi törene katılanlara duygu dolu anlar yaşattı.
 
Şehidin halalarının ve annesi Meryem Sevinç’in tabuta sarılarak feryat etmeleri yürekleri dağladı. Anne Sevinç, “Elli tane oğlum daha olsa, ellisini de gönderirim. Vatan Sağolsun” diyerek feryat etti.
 
Hatay’ın İskenderun ilçesi Buluttepe Mahallesi'ndeki evine helallik almak üzere getirilen şehidin naşı Kaptan Mehmet Paşa Camiine getirildi.
 
İskenderun Kaptan Mehmet Paşa Camii'nde Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu’nun kıldırdığı cenaze namazının ardından top arabasına konan şehidin naaşı yüzlerce kişinin tekbirleri ve dualarıyla birlikte kortej eşliğinde bir süre kent merkezinde yüründükten sonra şehitliğe uğurlandı.
 
Anne Meryem ve baba Mustafa Sevinç ayakta dahi durmakta zorluk çekerken, dede İsmet Sevinç metanetini korumaya çalıştı. Yakınlarının feryatları ve gözyaşları sel olup akarken, vatandaşlar teröre lanetler yağdırdı, tekbirler getirdi.
 
Şehit İsmet Sevinç dualar ve gözyaşları arasında yakınları, sevenleri ve yüzlerce vatandaş tarafından şehitlikte son yolculuğuna uğurlandı.
 
İskenderun’da düzenlenen uğurlama törenine; Hatay Valisi Erdal Ata, AK Parti Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar, Hacı Bayram Türkoğlu, Adem Yeşildal, Mehmet Öntürk, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, MHP Hatay Milletvekili Mehmet Necmettin Ahrazoğlu,  Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olga, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İl Jandarma Komutanı Albay Turgay Aras, İskenderun Deniz Üs Komutanı Kurmay Albay Aykar Tekin, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, STK’ların yanı sıra vatandaşlar ve şehidin ailesi katıldı.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet