Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Arsuz Zabıtası Nefes Aldırmadı !!!

Arsuz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Ramazan Bayramı öncesi gıda işletmeleri ile hizmet sektörüne nefes aldırmadı.

Arsuz Zabıtası Nefes Aldırmadı !!!

Gündem   A+a-

 
Arsuz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Ramazan Bayramı öncesi gıda işletmeleri ile hizmet sektörüne nefes aldırmadı.
 
Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’nın hassasiyetleri ve talimatları doğrultusunda Zabıta Müdürü Cüneyt Özbey Çavdır önderliğinde denetimlerini sıklaştıran ekipler, yaz sezonunun da başlaması nedeniyle de bir dizi tedbir aldılar.
 
Gıda üretimi yapan işletmelerde hijyen denetimlerinde çok daha dikkatli davranan zabıta ekipleri, halk sağlığını tehdit eden en küçük ayrıntıya dahi dikkat ediyor.
 
Nüfusu 80 bin olan Arsuz’da bu nüfusun yaz tatili boyunca 3 katından fazla bir düzeye ulaştığını belirten Zabıta Müdürü Cüneyt Özbey Çavdır, bin 100 işletmenin denetlendiğini, gıda yönetmeliğine ve diğer eksikleri bulunan işetmelere idari para cezası ve kapatma uygulaması yaptıklarını belirtirken, tölere edilebilir eksikleri olan işletmelere de ek süre verildiğini söyledi.
 
Önceki denetimlerde de bir çok kez esnafları kurallara uymaya, halkın sağlığının tehdit edilmemesi konusunda uyardıklarını belirten Çavdır, niyetlerinin esnafı cezalandırmak olmadığını, eksiklerin giderilmesi için verilen sürede gereğini yapmayan esnaflara gerekli idari para cezası veya kapatma işlemi yapmak durumunda kaldıklarını söyledi.
Önümüzde uzun bir yaz tatili söz konusu olduğunu hatırlatan Cüneyt Özbey Çavdır, tatilin kabusa dönmemesi için işletmelerin hijyen ve fiyat politikalarının sürekli denetleneceğine de dikkat çekti.
 
Arsuz Belediyesi Zabıta Müdürü Çavdır yaptığı açıklamada, eksik evrak veya tölere edilebilir fiziki hatalar için ek süre verdiklerini, ancak halk sağlığı söz konusu olduğunda kesinlikle tavizsiz işlem yaptıklarına dikkat çekerek şöyle konuştu;
Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı denetim ekipleri tarafından, İlçede bulunan imalathane ve fırınlarda genel temizlik, imalatlarda kullanılan ürünlerinde son kullanma tarihi ve gramaj denetimlerinde bulunuldu.
  Yapılan denetimler sırasında kurallara uymayan fırın ve imalathaneler uyarılarak bir sonraki denetimlerde eksikliklerinde devam etmesi halinde cezai işlem uygulanacağı, bu anlamda esnafların halkın salığını ilgilendiren konularda gerekli hassasiyetin gösterilmesi istendi.
Yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle zabıta  ekipleri ilçedeki denetimlerini sıklaştırdı. Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçede faaliyetlerini sürdüren kasaplara ve et ürünleri satış yerlerini denetledi. İlçemizde ticari faaliyet gösteren toplam  50  kasap ve et ürünleri satış yeri; İşyeri Açma ve çalışma ruhsatı, hijyen kurallarına uygunlukları, saklama koşulları ve fiyat listelerinin görünürlüğü açısından denetlendi. Yapılan kontroller neticesinde mevzuatlara aykırı ticari faaliyet gösterdiği tespit edilen işyerleri hakkında gerekli yasal işlemler başlatıldı. Vatandaşların sağlıklı güvenli ve tüketici haklarına uygun hizmet almalarını amaçladığımızdan halkımız şikayet ve görüşlerini 444 79 22’e bildirmelerini bekliyoruz.
 
İlçedeki mağazalarda denetim başlatarak etiket kontrolü yapıldı. Etiket denetimleri sonucunda gerekli şartlara uymayan mağaza sahipleri uyarıldı. Zabıta Müdürlüğümüzce yapılan rutin denetimler aralıksız sürdürülmektedir. Raf düzeni ve fiyat etiketi konusunda belirtilen şartlara uymayanlara gerekli uyarıları yapıldı ve verilen süre içerisinde eksikliklerini gidermeyenlere gerekli cezai işlemler uygulandı.” Dedi.
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar