Skip Navigation Links

Evvel Temmuz Belgeseli Galası Samandağ Yeni Çarşı’da Gerçekleşecek

Samandağ Belediyesi ve Samandağ Kalkındırma Derneği işbirliğiyle tamamlanan Evvel Temmuz belgeselinin galasının 9 Temmuz’da gerçekleştirileceği bildir

Evvel Temmuz Belgeseli Galası Samandağ Yeni Çarşı’da Gerçekleşecek

Gündem   A+a-

 
Samandağ Belediyesi ve Samandağ Kalkındırma Derneği işbirliğiyle tamamlanan Evvel Temmuz belgeselinin galasının 9 Temmuz’da gerçekleştirileceği bildirildi.
 
Yönetmen Koray Kesik ve profesyonel bir ekip tarafından yapımı tamamlanan belgesel Evvel Temmuz’un tarihini anlatıyor. Tarihe ışık tutuyor.
 
Belgesel ile ilgili yapılan açıklamada :” Günümüz Dünyasında yitip gitmekte olan birçok gelenek içerisinde bir şekilde hayata, politikaya, gençliğe, geçmişe bağlanan Evvel Temmuz'un hikâyesidir bu! Binlerce yıllık kültürün hayata tutunuşunu, zaman içerisinde geçirdiği değişimleri ve bir toplumun kendi kimliğine, kültürel değerlerine, inanç öğelerine, anadiline ve ritüellerine sahip çıkma hikayesi... Yapılan sözlü tarih çalışmaları, tanıklıklar ve arşiv görüntüleriyle Evvel Temmuzun geleneksel bir bayramdan politikleşen bir festivale dönüşen hikâyesini Samandağ özelinde bir azınlık hikâyesi olarak anlatmaktadır. Evvel Temmuz Belgeseli Galası 9 Temmuz 2017 Pazar günü Saat: 20.00’de Samandağ Belediyesi Yeni Çarşı Salonunda gerçekleştirilecektir. Tüm halkımızı bekliyoruz.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet