Skip Navigation Links

7 Milyonluk Dev Projede Sona Gelindi

HATSU, Serinyol Atıksu Arıtma Tesisi’nin işletme öncesinde yersel tetkiklerin yapıldığını bildirdi.

7 Milyonluk Dev Projede Sona GelindiWeb
TV

Gündem   A+a-

 Sağlıklı yaşam ve sağlıklı çevre ilkesiyle projelerini hayata geçiren Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), Serinyol Atıksu Arıtma Tesisi’nin işletme öncesinde yersel tetkiklerin yapıldığını bildirdi.
 
Yapı denetimi İller Bankası Adana Bölge Müdürlüğü ve HATSU Etüt ve Plan Dairesi Başkanlığınca müştereken yürütülen Serinyol Atıksu Arıtma Tesisi’nde çalışmaların devam ettiğini aktaran Genel Müdürlük, işletme öncesi yersel incelemelere katılan İller Bankası ile HATSU’nun uzman teknik personellerinin tesiste teknik tektiler yaptığını belirterek, tesisin tamamlanmasıyla birlikte devreye alınacağını aktardı. 
 
Maliyeti 7 milyon 86 bin 194 TL olan tesisin amacının Serinyol, Zülüflühan mahalleleri ve Mustafa Kemal Üniversitesi’nin evsel nitelikli atıksuların mevcut yönetmeliklere uygun olarak arıtılacağını belirten Genel Müdürlük, 20 Eylül 2016 tarihinde başlanılan tesis inşaatının 9 ay gibi kısa süre içerisinde tamamlandığını bildirdi. 
 
Tesisin, 1. kademe inşaatının 2026 yılının tahmini nüfusu olan 36 bin kişiye hitap edecek ve günde 3 bin 859 m3 atıksuyu arıtacağını belirten HATSU, tesisin 2. kademesi yapıldığı takdirde 2046 yılının tahmini nüfusu olan 54 bin kişiye hitap edeceğini ve günde 5 bin 848 m3 debiyi karşılayacağını açıkladı.
 
Tesiste evsel atıksuyun Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği’ne kriterlerine uygun olarak yaklaşık yüzde 90 giderim verimi ile arıtımın sağlanacağını bildiren İdare, arıtılacak olan atıksu temiz bir şekilde Asi Nehri’ne açılan Çaputlu Deresi’ne deşarj edileceğini belirtti.
 
7 Milyonluk Dev Projede Sona Gelindi videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet