Skip Navigation Links

Görme Engelli Küçük Dahi Deniz'in Öyküsünde Mutlu Son

Prematüre olarak doğduğu için bir süre kuvözde kalan, bu sırada doktor hatası nedeniyle kör olan Deniz Örak için güzel günler başladı.

Görme Engelli Küçük Dahi Deniz'in Öyküsünde Mutlu Son

Gündem   A+a-

 
Prematüre olarak doğduğu için bir süre kuvözde kalan, bu sırada doktor hatası nedeniyle kör olan Deniz Örak için güzel günler başladı.
 
Henüz 8 yaşında olmasına rağmen geçtiğimiz aylarda ilk resitaliyle sanatseverlerin karşısına çıkan Deniz’in müthiş performansı önce sosyal medyada, ertesi günden itibaren de yazılı ve görsel basında günlerce yayınlandı. Son olarak Kanal D ekranlarında canlı yayın konuğu olan Deniz; bu programda sanatçı Ferda Anıl Yarkın'ın kemanıyla birlikte eşlik ettiği mini bir konser verdi. Yayına canlı olarak bağlanan Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör; " Deniz'in ailesiyle bir araya gelip, eğitim planlamasını birlikte yapacağız. Bu sık görülen bir durum değil. Ender bir durum. Deniz'in sanat kariyerini; ailesi ve sanat kurumlarıyla birlikte planlayacağız." dedi.
 
Yayından hemen sonra Mimar Sinan Üniversitesi Konservatuarı yetkililerinin Deniz'i sınava davet ettiklerini söyleyen baba Ahmet Örak sözlerine şöyle devam etti:
 
“Deniz'i iki aşamalı sınava aldılar. Deniz, 168 çocukla birlikte girdiği bu zorlu sınavı kazandı. Yarı zamanlı olarak; hem görme engelliler ilkokuluna hem de Mimar Sinan Üniversitesi Konservatuarı'na gidecek. Çok mutluyuz. Yıllardır hayalini kurduğumuz, gerçekleşmesini çok istediğimiz planlarımız hayata geçiyor. Başta Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.”
 
Antakya’da görme engelliler için anaokulu olmadığından, Deniz’in 1 yıl boyunca Adana’daki bir okula devam ettiğini söyleyen Anne Nursel Örak;
 
“ Deniz’in müziğe olan ilgisini fark edince ona minik bir org aldık. Bir gün müzik öğretmeni, Deniz'in absolut kulağa sahip olduğunu söyleyince, bu defa eve piyano aldık. Deniz, hocası Ece Çapan ile birlikte piyano derslerine başladı. Sonra öğrendik ki; Deniz dünyadaki 600, Türkiye'deki 3 yetenekten biriymiş. Sadece 5 ay gibi kısa bir sürede aldığı eğitimle sahneye çıktı ve sanatseverler tarafından çok beğenildi. Ancak; Antakya’da Deniz ve onun gibilerin gidebileceği bir ilkokul olmadığından dolayı çok üzülüyorduk. Çeşitli zamanlarda ilgili kurumlarla görüşmeler yaptık. Çocuğumuz için dilediğimiz, hayal ettiğimiz her şey gerçekleşti. Yıllarca bu uğurda verilmiş emeğin ilk karşılığını konservatuar ile aldık. Ancak asıl maraton şimdi başlayacak, bunun farkındayız. Özel durumlu diğer çocuklara yardım ve yönlendirme kısmında misyon üstlendiğimizin de farkındayız. Bu harika çocuklar için her şeye bedel. İnanıyor ve diliyorum ki; çok yakında her ilimizde görme engelliler ve işitme engelliler için okullaşma yaygınlaşacak. Biz devletimizi her zaman yanımızda hissettik. Emeği geçen herkese teşekkürü borç biliriz.” Dedi.
 
Geçtiğimiz Mayıs ayında 12. Pera Piyano Yarışması'nda da ödül alan Deniz; Eylül ayında özel davetli olarak İspanya ve Rusya'ya gidecek.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet