Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Gelişim Hastanesi Hekimlerle İftarda Buluştu

Özel İskenderun Gelişim Hastanesi, hekimlerle iftar yemeğinde bir araya geldi.

Gelişim Hastanesi Hekimlerle İftarda Buluştu

Sağlık   A+a-

 Anıl Life Otel’de düzenlenen İftar Yemeğine; İskenderun ve Dörtyol Devlet Hastanesi Acil Hekimleri; Erzin, Dörtyol, Payas, İskenderun, Arsuz ve Belen İlçelerinde hizmet veren aile hekimleri, Özel İskenderun Gelişim Hastanesi yönetimi ve hekimleri katıldı. 
Hacı Mehmet Karatoyuk Cami İmamı Ceylan Tuncer’in ezan okumasıyla başlayan iftar programının açılışını gerçekleştiren Hastane Genel Müdürü ve Başhekimi konuşmasında, katılımlarından dolayı hekimlere teşekkür etti. 

“Hekimlerle bir arada olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz”

Hastane ile ilgili bilgiler veren ve düzenlenen iftar programı ile hekimlerle bir araya gelmekten mutluluk duyduklarını ifade eden İşyeri Hekimi ve Kurumsal Pazarlama Koordinatörü Dr. Cengiz Gündüz, “Özel İskenderun Gelişim Hastanesi, Hatay’daki en büyük hastane konumundadır. 185 yatak kapasitesine sahip hastanemizde; 111 servis yatağı bulunurken; Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesinde 28, Genel Yoğun Bakım Ünitesinde 28, Koroner Yoğun Bakım Ünitesinde 13 ve KVC Yoğun Bakım Ünitesinde 5 olmak üzere, toplam 74 yoğun bakım yatağı bulunmaktadır. Sağlık sektöründe yenilenen ve teknolojik gelişmeleri sürekli olarak yakından izleyen hastanemiz; yatırımlarıyla, bölgenin sağlık sorunlarının, en kısa sürede giderilmesi noktasında önemli adımlar atmıştır ve alanında uzman hekimlerimizle birlikte atmaya devam edecektir. Hastanemiz adına sizleri burada ağırlamaktan onur duyuyoruz” açıklamasında bulundu. 

“Hedefe yönelik akıllı ilaç dönemi”

Düzenlenen etkinlikte Onkoloji Merkezi Birimi ile bilgiler veren Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Sadık Muallaoğlu ise, “Kemoterapi, tümörün ilaçla tedavi edilmesi demektir. Kemoterapi; cerrahi ve radyoterapi ile birlikte, tümör tedavisinin çok önemli bir parçasıdır. 2015 yılından bu yana İskenderun’da kanser tedavisinden önemli adım atan hastanemizde ‘Kanser Takip ve Tedavi Merkezi-Kemoterapi Ünitesi’ hizmete girmiştir. Kemoterapi Ünitemizde; deneyimli hemşirelerimiz ve ilaç hazırlama ünitemizde biyoloğumuz ile hizmet vermekteyiz. Son yıllarda onkolojik tedavide önemli gelişmeler yaşanmıştır. Hedefe yönelik tedavi adı verilen bu yöntemlerle, kanser hücresi özel olarak hedeflenmektedir. Böylece hem etkili bir tedavi yapılmakta hem de yüksek başarı oranı elde edilmektedir. Kişinin tümör hücreleri hedefe yönelik ilaca uygunluk açısından test edilerek, hastanın bu tedaviden maksimum yarar sağlaması mümkünse hedefe yönelik ilaç tedavisine başlanmaktadır. Ayrıca; Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı ile gerçekleştirilen işbirliği çerçevesinde, kanser tedavisinin önemli kısımlarından biri olan radyoterapi alanında, modern ve ileri teknolojiye sahip bir radyoterapi cihazı en geç bir ay içerisinde hastanemizde hizmete sunulacaktır. Radyoterapi uygulamalarında, klinik değerlendirme ve tedavi sonuçları; Başkent Üniversitesi Adana Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Prof. Dr. Cem Önal ve Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Saliha Ezgi Oymak tarafından izlenmekte ve hastaların tedavi planlamaları ortak çalışma ile gerçekleşmektedir” dedi. 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar