Skip Navigation Links

Eski Roma Dönemine Ait Çiftlik Aile Mezarı Olduğu Düşünülüyor

Hatay’ın Arsuz ilçesinde yeni yapılacak olan cami inşaatının temelinin kazılması sırasında topraktan lahitler ve küpler bulunmasının ardından

Eski Roma Dönemine Ait Çiftlik Aile Mezarı Olduğu DüşünülüyorWeb
TV

Gündem   A+a-

 
Hatay’ın Arsuz ilçesinde yeni yapılacak olan cami inşaatının temelinin kazılması sırasında topraktan lahitler ve küpler bulunmasının ardından bölge jandarma tarafından koruma altına alındı. Hatay Arkeoloji Müdürlüğü ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.
 
Şuan için net bir tarih ve bilgi verilemediğini belirten Arsuz Belediye Başkanı Culha, “Mezarlığın Eski Roma Dönemi'ne ait olduğu ve tahminlere göre çiftlik olduğu değerlendirilip, aile mezarlığı olduğu düşünülmektedir” dedi.
 
Arsuz Yukarı Kepirce Mahallesi'nde bir cami inşaatı kazı alanında incelemede bulunan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, ilçelerinde cami inşaatı yapılırken temel kazı çalışmasında Antik Eski Roma Dönemi'ne ait kaya mezar kalıntılarının bulunduğunu söyledi.
 
Hatay Arkeoloji Müze Müdürlüğü'nden gelen ekiplerinin çalışması sonucunda şuan için 4-5 kaya mezarı tespit edildiğini belirten Culha, "Kaya mezarlarının çıkarılması için çalışmalar devam etmektedir. Şuan için tam net bir tarihi bilgi verilmemekle birlikte Eski Roma Dönemi'ne ait olduğu ve tahminlere göre çiftlik olduğu değerlendirilip, aile mezarlığı olduğu düşünülmektedir. Yapılan kazı çalışmaları sonuçlandıktan sonra kesin rapor elde edilecektir. İlçemizin çok ciddi bir tarihi geçmişi var ve büyük uygarlıklara ev sahipliği yapmış. Bizde Arsuz Belediyesi olarak kente açık hava müzesi talebimiz var. Tabi ki bizim içimizden geçen şehir içerisindeki tüm tarihi zenginliklerin kentin içerisinde kalması. İlçemizden çıkan tarihi değerleri burada sergilemeyi planlıyoruz. İlçemizde böyle bir kaç yerde çıkan tarihi dokular var bunlarında burada korunup sergilenmesi gerektiği kanaatindeyim" dedi.
 
Cami inşaatının temel çalışmalarında çalışan Lahit ve küpleri bulan kepçe operatörü Ali Ergen’de Arsuz ilçesinde yapılacak caminin temelini açmak için Belen’den geldiklerini belirterek, “Cami temelini açarken önüne sert bir zemin çıktı. Daha sonra sert zemini patlatınca karşımıza mağara şeklinde bir odanın çıktı. Kepçeden inerek mağaranın içerisine baktık ve mezarları gördük. Durumu hemen jandarma ekiplerine haber verdik. Şuanda da gördüğünüz gibi Hatay Arkeoloji ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Bizlerde bekliyoruz” dedi.
 
Arkeoloji ekipleri kazı alanında çalışmalara devam ederken mahalle sakinlerinin ise meraklı gözlerle kazı çalışmasının sonucunu beklediği gözlendi.
 
Eski Roma Dönemine Ait Çiftlik Aile Mezarı Olduğu Düşünülüyor videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet