Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Devletin Okullardaki Ücretsiz Kursları TEOG’ta Başarı Getirdi!

Devletin okullarda verdiği ücretsiz ‘yetiştirme kursları’ projesi başarı getirdi

Devletin Okullardaki Ücretsiz Kursları TEOG’ta Başarı Getirdi!Web
TV

Eğitim   A+a-

 TEOG’ta devlet Okullarının Başarısı

 - Aleyna Taş, sadece devletin ücretsiz kurslarına katılarak TEOG’ta tüm soruları doğru cevapladı
 - Aleyna Taş: “Okulumuzda öğretmenlerimizin ücretsiz olarak verdiği hafta sonu yetiştirme kurslarına katıldım. Eve gittiğimde de konuları tekrar ediyordum”
Hatay’ın İskenderun ilçesinde Atatürk Düşünce Ortaokulu öğrencisi 14 yaşındaki Aleyna Taş, sadece devlet tarafından ücretsiz olarak verilen yetiştirme kurslarına katılarak, TEOG ikinci dönem ortak sınavında tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye birincileri arasında yer aldı.
26-27 Nisan’da gerçekleştirilen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ikinci dönem merkezi ortak sınavında Hatay’ın İskenderun İlçesi Atatürkçü Düşünce Ortaokulu öğrencilerinden Aleyna Taş 120’de 120 yaparak büyük başarı elde etti. Herhangi özel bir kursa gitmeyen ve yalnızca okulundaki öğretmenleri tarafından ücretsiz olan hafta sonu yetiştirme kurslarına katılan Aleyna Taş’ın bu başarısı öğretmenleri ve ailesini sevince boğdu.
İskenderun Mustafa Kemal mahallesinde oturan ve mahallede bulunan Atatürkçü Düşünce Ortaokulunda eğitim gören 14 yaşındaki Aleyna Taş, TEOG’ta Türkiye birincileri arasında yer aldığını duyduğunda büyük mutluluk yaşadığını söyledi.
Konuları tekrar etmek ve düzenli ders çalışmak başarıyı getiriyor
TEOG birincilerinden Aleyna Taş sözlerini şöyle sürdürdü:
“Hafta içi normal okuluma gittim. Hafta sonu ise sadece okulumun yetiştirme kurslarına katıldım. Öğretmenlerimden çok destek gördüm. Eve gidince de tekrarını yaptım ders çalıştım. Böylelikle başarıya ulaştım. Bana her zaman destek oldukları için aileme de çok teşekkür ediyorum”
Kardiyolog olmak istiyor
Başarıya çalışmanın olmazsa olmazının muhakkak tekrar yapılması ve düzenli test çözülmesi gerektiğini de belirten Aleyna Taş büyüyünce Kalp Cerrahı olmak istediğini söyledi.
Devletin okullarda ücretsiz verdiği kurslar başarı getirdi
TEOG’da 120 sorunun tümünü doğru cevaplayan Türkiye birincileri arasına adını yazdıran Aleyna Taş’ın okul müdürü Ali Tatlıcıoğlu, “Okulda TEOG’da soruların hepsini doğru cevaplayan tek öğrencimiz Aleyna Taş. Onun yanı sıra sadece bir yanlış yapan 7 tane de öğrencimiz daha bulunmakta. Bizim bu başarımızın en temel nedenlerinden biri Milli Eğitim Bakanlığımızın yeni getirmiş olduğu hafta sonları yetiştirme kurslarıdır. Bu kurslar çocuklarımızın eğitim seviyesinin yükselmesinde, onlara yardımcı olmada büyük bir oluşum sağlamıştır. Bu şekilde hem çocuklarımızın başarısı artmıştır. Hem de velilerimizi dershane dershane dolaşmaktan, velilerimize maddi yönden de yükünü almıştır. Bu kurslarımız ücretsiz olarak devletimiz tarafından uygulanmaktadır. Aleyna kızımızda sadece ve sadece Milli Eğitim’in çocuklarımıza sunduğu yetiştirme kurslarına katılarak bu başarıyı elde etmiştir. Ben öğrencimiz Aleyna’yı tebrik ediyor, bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum” dedi.
Kızıyla gurur duyduğunu belirten baba Hayrettin Taş, “İlkokul birinci sınıftan bu yana çok disiplinli ve düzenli bir çalışma yaptı. Bizleri hiçbir zaman üzmedi. Ödevlerini yaptı. İleri hayatında da bu şekilde başarılarının devamını bekliyoruz” dedi.
 
 
 
 
Devletin Okullardaki Ücretsiz Kursları TEOG’ta Başarı Getirdi! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş